Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’in terapi sahnelerinde adeta kurdeşen döküyormuş!

İstanbullu Gelin’in terapi sahnelerinde adeta kurdeşen döküyormuş!

tarafından zk zk
Star TV’nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin’in senaristi Deniz Akçay, Episode Dergisi’nden Devrim Toyran’a verdiği röportajda, en çok Adem’in terapi sahneleri yazarken zorlandığını söylüyor.

Dizinin son dönemde en çok dikkat çeken ve Usta Oyuncu Tilbe Saran’ın oynadığı terapistin olduğu sahneler, çok konuşulmaya devam ediyor. Ekran başında diziyi izleyenlerin bile “İzlerken tedavi oluyorum resmen” dedikleri o sahneler, ilgiyle izleniyor.

Senarist Deniz Akçay, ise bu sahnelerde neden çok zorlandığını şöyle anlatıyor:

“En çok Adem’in terapi seanslarını yazarken zorlanıyorum”

İstanbullu Gelin'in terapi sahnelerinde adeta kurdeşen döküyormuş! 7

Aslında bir kardeş daha var; Adem… Adem’i de kardeşleriyle olan çatışmasından ziyade terapistiyle konuştuğu sahnelerinden tanıyoruz. Bu sezon hepimize iyi gelen bu terapi sahnelerini izledikçe, psikoloji hakkında da ilgili ve bilgili olduğunuzu görüyorum. Bu alanda bir eğitim aldınız mı?

8 sene danışmanla terapi aldım. Bu terapiler, bir süre sonra benim için psikanaliz üzerine bir derse dönüştü ve bırakmak istemediğim bir evreye geldi. Terapistim de sinema üzerine psikanaliz seansları düzenleyen bir sinefildi. Dolayısıyla ruh eşi gibi bir şey oldu benim için. Gerçek terapi seansları yazmaya bu sezon başladık. Çok radikal bir karardı. Çok uğraşıyoruz bunun için. Mesela bazı haftalar bölümün de duygusal ağırlığı nedeniyle yazmadığım oluyor daha doğrusu yazmamayı tercih ediyorum çünkü o terapi seansları duygu olarak çok yoğun. Ayrıca terapi sahnelerini senaryodan 3-4 gün sonra gönderebiliyorum çünkü üzerine çok düşünüyorum. Vaktimiz az, en çok 5-6 dakikamız var. Sadece bir kez 8 dakikalık bir sahnemiz vardı uzun olarak. O az vakitte, terapist çok didaktik, ders veren insan olmadan, net bir şey söylemek ve Adem de o seanstan bir şey almak zorunda. Dolayısıyla yazarken en çok orada zorlanıyorum. Gerçekten kurdeşen döküyorum. Terapi sahnesi yazmadığımız zaman çok tepki geliyor. “Neden bu hafta terapi yoktu?” diye. “Hadi bakalım yeni bir aksımız daha oldu,” diyoruz.