Ana sayfa Sosyal Medya Kadir Doğulu, Netflix’ten sonra Disney Plus’ın nasıl büyük değişim yarattığını gözler önüne serdi!

Kadir Doğulu, Netflix’ten sonra Disney Plus’ın nasıl büyük değişim yarattığını gözler önüne serdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix gibi dünyanın en önemli içerik yayıncısının ardından bir başka önemli içerik yayıncısı olan Disney Plus’ın Türkiye piyasasına giriş yapması ile her şey bir anda değişmeye başladı. Hem televizyon kanallarının dizi ve sinema sektöründen istekleri sürüyor hem de uluslararası dijital platformlar ülkemizi bir üretim merkezi olarak görüyor. İşte bu durum da Türkiye’de büyük bir değişimi tetikledi. Kadir Doğulu da Alim Yapım isimli fırması ile yeni içerikler üretme noktasında adımlar atmaya başladı.

Eylül ayında Star TV ekranında yayınlanacak olan Gecenin Ucunda isimli dizide hem başrol erkek oyuncusu olarak yer alacak olan Kadir Doğulu hem de TMC Film ile birlikte dizinin yapım ortağı konumunda bulunuyor. Aynı zamanda 8 yıl aradan sonra karısı Neslihan Atagül ile yeniden kameralar karşısına geçecek olan Kadir Doğulu, dijital platformlar ile birlikte sektörde yaşanan büyük değişimi de gözler önüne serdi.

100 milyona yaklaşan bir coğrafyamız bulunduğuna vurgu yapan oyuncu, geriden de çok başarılı oyuncular, yönetmenler ve yapımcıların gelmekte olduğu bilgisini verdi. Dijital platformların Türkiye’yi bir üretim üssü gibi değerlendirmesi sonucunda rekabet artıyor ve sektörde de taşlar yerinden oynuyor. Bu durum Kadir Doğulu’ya göre daha kaliteli içerik üretimini tetikliyor.

Kadir Doğulu, sektörde yaşanan değişimler hakkında şu bilgileri verdi: “Bir şeyler zorlandıkça bizde daha yaratıcı insanlar çıkar. Daha çok oyuncular ortaya çıkar, yapımcılar ortaya çıkar, yönetmenler ortaya çıkar. Paylaşım konusunda sıkıntı yaşamayız, içerik konusunda sıkıntı yaşamazsak.

Arkadan çok yetenekli kadın ve erkek oyuncular geliyor. Çok vizyon sahibi yönetmenler var. İyi yapımcılar da var biliyorum. Dijital içerikler geldikçe, rekabet artar. Rekabetin arttığı yerde de yaratıcılık çok iyi yere gelir.”