Ana sayfa TV Programları Kayınvalideler Fellah Köfte yemeğini beğendi mi? Zuhal Topal’la Sofrada 120. Bölüm

Kayınvalideler Fellah Köfte yemeğini beğendi mi? Zuhal Topal’la Sofrada 120. Bölüm

tarafından ker_def

Fox TV’de ekrana gelen Zuhal Topal’la Sofrada programının final bölümünde gelin Melis Hanım ve kayınvalide Fatma Hanım yarıştı. Yeni haftanın en sivri dilli ismi olan Fatma Hanım’ın gelini Melis Hanım, tüm yemeklerini zamanında yetiştirip sofrasını da hazırlamayı başardı. Esengül Hanım ve Saliha Hanım’ın yemekleri sürekli eleştirmesi ise masada gerginliğe neden oldu.

Gelinlerine bekledikleri puanları alamayan kayınvalideler, haftanın son gününde yemeklere mazeret bulmak için yarıştı adeta!

Programın 120. bölümünde kayınvalideler adeta hafta boyunca biriktirdiklerini sofrada döktüler!

Fellak köftesine yoğurt konulması Saliha Hanım’ı kızdırdı. Yoğurt yemeyen Saliha Hanım ve Fatma Hanım, uzun süre bu konu yüzünden atıştılar.

“Gelininizi yoğurt yemediğim ile ilgili uyarsaydınız” diyen Saliha Hanım, Fatma Hanım’ın uyarma gereği duymadığını söylemesi üzerine “O zaman misafirinize saygı duymuyorsunuz” diyerek tepki verdi.

Masada ana yemek yüzünden de tartışma yaşandı. Pirzolanın herkes tarafından iyi pişmiş olduğu belirtilirken, Bahtiyar Hanım’ın ısrarla pişmemiş olduğunu söylemesi masayı gerdi. Zuhal Topal da bu duruma çok şaşırarak itiraz etti ama kabul ettiremedi.

Zuhal Topal’dan kayınvalidelere tavır!
Ispanağı beğenmediğini söyleyen Saliha Hanım’ın yorumu da Zuhal Topal’ı sinirlendirdi. Kayınvalidelerin, yemekte neyin eksik ya da fazla olduğunu söylemeden sadece ‘Tuzlu, tuzsuz, beğenmedim’ şeklindeki yorumları Zuhal Topal’ı kızdırdı.

Topal, kayınvalidelerin olur olmaz eleştirilerine iyice gerilip ıspanağın da pirzolanın da patates böreğinin de çok güzel piştiğini, çok lezzetli olduğunu, tuz oranının ve lezzetinin de çok güzel olduğunu kayınvalidelere bakarak imalı bir şekilde söyleyerek yapılan yorumların haksız olduğunu da ortaya koymuş oldu.

Melis gelinin menüsü şöyle:
Kremalı mantar çorbası ve sarımsaklı ekmek
Fellah köfte
Ispanak yatağında kivi soslu pirzola
Patates böreği
Enginarlı salata
Çiğ kek

Yemeklere yorumlar nasıl oldu?
Birnur hanım dışında diğer kayınvalideler çorbayı beğenmediler.

Fellah köfteye yoğurt konulması eleştiri aldı. Esengül Hanım ve Saliha hanım beğenmedi.

Ana yemek Ispanak yatağında pirzola, Bahtiyar Hanım dışında herkes tarafından beğenildi. Enginarlı salata, kılçıklı bulunarak eleştirildi.

Patates böreği tuzlu olarak değerlendirildi.

Kayınvalidelerin adeta bahane bulmak için yarıştığı ana yemek pirzola, patates böreği ve ıspanak, tuzlu, tuzsuz, pişmiş, pişmemiş şeklinde yorumlar aldı. Ancak Zuhal Topal, hepsinin de gayet yerinde lezzetli ve pişmiş olduğunu söyledi.

Çiğ kek genel olarak beğenildi.

Melis gelin kayınvalidelerden kaç puan aldı?
Esengül Hanım 3

Saliha Hanım 3

Bahtiyar Hanım 4

Birnur Hanım 6

Haftanın birincisi hangi gelin oldu?
Haftanın 5. ve 4.sü eşit puan aldı. Mürvet ve Şeyma gelinler, toplamda 22 puan aldı.

Haftanın 3.sü Başak oldu. 23 puan aldı toplamda.

Melis 24 puan aldı

Haftanın birincisi Hülya Hanım oldu. Hülya Hanım aynı zamanda bugüne kadar alınan en büyük puanı aldı.

32 puanla birinci olan Hülay gelin, kayınvalidelerden 22 ve Zuhal Topal’dan 10 puan aldı. Topal, ilk kez bir geline 10 puan verdi.

Zuhal Topal, Hülya gelinin kendilerini çok şaşırttığını söyleyerek “Gerçekten sunumuyla, servisiyle, yemekleriyle bizi ve ekibimizi büyüledin. Eminim ekran başındakiler için de öyledir. 10 puanı seve seve gönül rahatlığıyla verdim” diye konuştu.