Ana sayfa TV Programları “Kayınvalidem daha önce bizim kiracımızdı…” Zuhal Topal’la Sofrada 137. Bölüm

“Kayınvalidem daha önce bizim kiracımızdı…” Zuhal Topal’la Sofrada 137. Bölüm

tarafından ker_def

Zuhal Topal’la Sofrada yarışmasının 137. bölümünde Betül İşlek ve kayınvalidesi Leyla İşlek yarıştı. Betül Hanım 32 yaşında, 6 yıllık evli ve bir çocuğu var. Gaziantep’te doğan ve Mersin’de yaşayan Betül Hanım, dünya mutfağının en leziz yemeklerini, kayınvalideler için hazırladı.

Gelin Hanım, yarışma öncesinde bir aşçı ile çalışıp daha iyi yemek yapmak için uğraştığını söyledi. Bu durum Zuhal Topal’ı şaşırtırken aynı zamanda taktir de getirdi.

Programın yeni bölümünde masaya oturur oturmaz kayınvalidelerden bazılarının çatallarının olmaması eleştirilere neden oldu.

İlerleyen dakikalarda gelinin çorba tabağını dökmesi de kayınvalidelerin diline düştü.

Bu arada elinde beziyle gelen Fadime Hanım’dan sonra bu kez de bir önceki gün diğer kayınvalideler yüzünden konuşamadığını söyleyen Elfide Hanım ise masaya düdükle gelmişti.

Bir anda düdük çalmaya başlayan Elfide Hanım’a şaşkınlıkla bakan Zuhal Topal, kayınvalidenin “Bana da geldiler” sözü üzerine “Çok çabuk geldiler size yalnız” diyerek duruma şaşırdı. Topal, “Beziyle, tacıyla, büyüteçiyle, aynasıyla, ziliyle geleni, balon patlatanı bile vardı, şimdi de düdüklüsü geldi! diyerek güldü.

Betül gelinin menüsü şöyle:
Domates çorbası
Arnavut ciğeri
Soğan piyazı, patates salatası
Dalyan tavuk
Akdeniz salatası
Limonlu kup

Yemeklere kayınvalideler nasıl yorumlar yaptı?
Domates çorbasını Meksika usulü yapan gelin, salçayı markette unutunca domatesten salça yaptı. Ancak kayınvalideler çorbanın lezzetini beğenmedi.

Arnavut çiğerine kayınvalideler kuru olmuş ve soğuk eleştirilerini yaptılar. Patates salatası da çok acı ve fazla baharatlı olarak değerlendirildi.

Akdeniz salatasını kayınvalideler beğenmedi. Sosunda sarımsak ve şeker olması eleştirildi. Zuhal Topal da Akdeniz salatasının böyle olmayacağını belirtti.

Ana yemek olan dalyan tavuğun altındaki patlıcan çok tuzlu bulundu. Kayınvalideler dalyan tavuğu pek beğenmediler.

Limonlu kupu kayınvalideler muhallebisini sert bulduğu ve beğenmedi.

Betül geline kayınvalideler kaç puan verdi?
Gülsüm Hanım 2

Hülya Hanım 4

Elfide Hanım 4

Fadime Hanım 4

Zuhal Topal’ın puanı ise 6 oldu…