Ana sayfa Dizi Haberleri Kenan İmirzalıoğlu ve Taner Ölmez’li sıra dışı dizi Alef de yurt dışına açıldı!

Kenan İmirzalıoğlu ve Taner Ölmez’li sıra dışı dizi Alef de yurt dışına açıldı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – İlk sezonuyla büyük beğeni toplayan ve Türkiye’de mistik-gerilim türünün ilk örneği olan Alef serisi Türkiye’de BluTV’de izleyiciyle buluştu. İlk sezonuyla çok beğenilen, bunun üzerine ikinci sezonu da çekilen Alef de yurt dışına açılan diziler kervanına girdi.

Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in paylaştığı BluTV ve FX özel yapımı Alef’in ilk sezonu 2020 yılında yayınlandı. İlk sezonu sekiz bölüm süren Alef, yayınlandığı sene izleyenleri gizem ve aksiyon dolu bir yolculuğa çıkararak büyük bir ilgi görürken aynı zamanda dünyanın en prestijli dergilerinden Variety’nin hazırladığı ‘2020’nin En İyi 15 Uluslararası Dizisi’ listesinde yer almıştı.

Kenan İmirzalıoğlu ve Taner Ölmez'li sıra dışı dizi Alef de yurt dışına açıldı! 8

MAY Productions tarafından çekilen dizi ilk sezonuyla büyük ilgi görünce 2022 yılında ikinci sezonu yine BluTV’de izleyiciyle buluştu. Alef: Mal-i Hülya adıyla yayınlanan ikinci sezonda başrolleri Taner Ölmez, Aybüke Pusat ve Hande Soral’ın paylaştı.

Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizide ayrıca Serdar Orçin, Mehmetcan Mincinozlu, Emel Çölgeçen, Çiğdem Selışık Onat, Cankat Aydos ve Ahsen Türkyılmaz yer alıyor. Alef’in ilk sezonunu uluslararası ödüllü yönetmen Emin Alper yönetirken ikinci sezonda koltuğa Gökhan Tiryaki geçti.

Kenan İmirzalıoğlu ve Taner Ölmez'li sıra dışı dizi Alef de yurt dışına açıldı! 9

Türkiye’de çekilen en sıra dışı dizilerden biri olan Alef şimdi Yunan izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Alef’in 16 bölümden oluşan iki sezonu çok yakında Yunanistan’da yayınlanmaya başlayacak.

Alef’in ilk sezonu, 1957’den bu yana düzenlenen ve 50’nin üzerinde ülkenin televizyon ve film sektörüne ait en iyi tanıtım, pazarlama ve tasarım projelerinin ödüllendirildiği uluslararası bir yarışma olan New York Festivals TV & Film Awards’da En İyi Suç Dizisi kategorisinde Bronz, En İyi Jenerik kategorisinde Gümüş ödüllerin sahibi olmuştu.