Ana sayfa Sosyal Medya Kerem Bürsin’e göre Muhteşem İkili dizisi neden başarılı olamadı?

Kerem Bürsin’e göre Muhteşem İkili dizisi neden başarılı olamadı?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Muhteşem İkili isimli dizi önceki sezon Kanal D ekranında yayınlandı. Aksiyon türündeki yapımda başrollerde Kerem Bürsin, İbrahim Çelikkol, Özge Gürel ve Öykü Karayel yer aldı. Çok iddialı başlayan dizinin ilk 2 bölümündeki aksiyon sahneleri izleyicileri tatmin etmişti.

Ancak Muhteşem İkili dizisi, sonraki bölümlerde beklentilerin altında kaldı ve sadece 12 bölüm ekranda yayınlanabildi. Kerem Bürsin bu yapımda MKC yani Mustafa Kerim Can karakterini canlandırmıştı. Youtube’da sohbet programına katılan Kerem Bürsin, bu dizi ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Bora Talat Oyacı, aksiyonda Türkiye’nin nerede olduğunu sordu ve neden bunu iyi şekilde yapamadığımızı ifade etti.

Kerem Bürsin, aksiyon işi için para ve zamana ihtiyaç olduğunun altını çizdi ve şunları anlattı:

“Ben aksiyon filmlerini severim. Büyük prova gerektiren şeyler bunlar. Dublörler lazım. Bir ton şey lazım. Bir kamera var, bir lens var ve işimiz illüzyon üretmek. Bence bazen burada onu unutuyoruz. Maket de kullanıp, bambaşka bir kamera ile bambaşka bir lens ile bunu iletebiliriz. Bence bizim en büyük sıkıntımız, aksiyon çekemiyoruz değil.İmkan, fırsat, para bütün bunlar lazım. Bütçeler belirli, imkanımız, zamanımız da belli. Olağanüstü şeyler çekiyoruz 6 günde. 1 sinema filminden uzun sahneler çekiyoruz.”

Amerika’da yaşayan Türk yönetmen Ahmet Atalay’ın The Cure isimli filmindeki aksiyon sahnelerini maketler üzerinden yaptığını anlatan Kerem Bürsin, bir arabayı havaya uçurma sahnesi için illa da gerçek bir arabayı havaya uçurmanın gerekmediğini ifade etti.

Türkiye’de sektördeki oyuncuların çok başarılı performanslar sergilediğini ve kısa zamanda çok zor işleri başardığını anlatan Kerem Bürsin, 6 günde 140 sayfalık bir senaryoyu çekmenin çok zor bir iş olduğunun altını çizdi.

Kerem Bürsin, aksiyon sahnelerinin çekimleri için Amerika’da birkaç gün verildiğini, ancak Türkiye’de bu işin 3-4 saatte yapılıp geçildiğini anlattı.

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.