Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Oda, Amerikan dizilerinden bile çok iyi bir dizi! Bunu yabancılar söylüyor!

Kırmızı Oda, Amerikan dizilerinden bile çok iyi bir dizi! Bunu yabancılar söylüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – tv8 ekranlarının sevilen dizilerinden Kırmızı Oda, şimdiye kadar 23 bölüm olarak ekrana geldi ve izleyicilerden de çok büyük ilgi görmeye devam ediyor. Binnur Kaya’nın başrolünde olduğu diziye konuk oyuncular sıklıkla katılıyor ve hikayeleriyle de güçlü performanslar sergiliyor.

Evrim Alasya, Melisa Sözen, Burcu Biricik, Aslıhan Gürbüz gibi isimlerin canlandırdıkları karakterler ile ne kadar başarılı oldukları zaten uzun süredir yazılıyor… Diziye dönemsel olarak yeni karakterler de katılıyor ve her gelen karaktere de ünlü bir isim hayat veriyor. Kırmızı Oda dizisinin bu etkileyiciliği bir başka ülkede de çok dikkat çekti.

İsveç’in devlet televizyonu diziyi yayınlamaya karar verdi. Mart ayı sonunda SVT kanalında yayınlanmaya başlayacak olan Kırmızı Oda, orijinal sesi ile Türkçe olarak yayınlanacak ve izleyiciler alt yazı seçeneği ile izleyebilecekler.

Konuyu köşesine taşıyan Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, bu gelişmenin ne kadar önemli olduğunu ifade ederken, şu yorumu yaptı: “Bu ülkenin televizyonunda bir Türk dizisinin yayınlanması hayli zor. Hem de bir yerde onların uzman olduğu konu diyelim.”

Psikolojik gerilim türündeki yapımlarıyla çok iyi bilinen İsveç’te Kırmızı Oda dizisinin orijinal sesiyle ekrana gelecek olması gerçekten de büyük bir olay, adeta devrim gibi bir şey olarak nitelendirilebilir.

Sina Koloğlu, aldığı bilgileri de aktardı ve İsveç’lilerin yaptığı şu yoruma özellikle dikkat çekti:

“Kırmızı Oda’yı alan şirket diziyle ilgili; “Şimdiye kadar gördüğümüz en iyi işlerden biri. Birçok Batılı işten (özellikle Amerikan) daha başarılı” yorumunu yapmışlar.

Bana bilgiyi aktaranlar, “Bugüne kadar pek alışık olmadığımız bir yorum oldu” dediler.”