Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Oda dizisinde Alya’nın sakladığı büyük sır ne? Dehşet yeni başlıyor!

Kırmızı Oda dizisinde Alya’nın sakladığı büyük sır ne? Dehşet yeni başlıyor!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun danışanlarının gerçek hayat hikayelerinden yola çıkılarak çekilen Kırmızı Oda dizisinde, Alya isimli kızın yürekleri sarsan hikayesini izlemeye 6. bölümde de devam ettik. Dün akşam ekrana gelen yeni bölümde Alya, gizli kalmış gerçekleri birer birer döktü ama bir olay vardı ki onu söylememek için direndi.

Melisa Sözen’in muhteşem oyunculuğuyla izlediğimiz Alya, Hukuk Fakültesi’nin birincilikle bitirmiş, üstün zekalı bir kız ama yaşadığı büyük acılar sonucunda travmatik bir kişilik. Ailesinin hiç istemediği, babaannesinin erkek olmadığı için dışladığı, yaşadığı büyük konakta görmezden gelinen Alya, annesinin nefreti, baskısı altında büyümüş bir kız.

Hikayesini dinlerken ekran başındaki herkesin “Bir anne bunları öz kızına nasıl yapar?” dedirten sahnelere şahit oluyoruz. Aslında Alya’nın annesi, İstanbul’dan küçük bir şehrin konağına gelin giden ve hiç kabul edilmeyen aynı zamanda da hasta bir kişilik. Sonradan şizofren olduğu da anlaşılacak.

Alya, böyle bir annenin kendisini kayınvalidesine kabul ettirmek için çabaladığı bir ortamda herkesin ittiği, doğru düzgün yemek bile vermediği, ilgilenmediği bir ortamda yapayalnız büyüyor. Kimse onunla konuşmadığı için konuşmayı bile dinleyerek öğreniyor. Dizide Melisa Sözen’in kekeleyerek konuşması da bu yüzden.

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Hayata Dön kitabında Alya’nın hikayesi detaylarıyla anlatılıyor. Okuyanlar neler olduğunu ve olacağını biliyor ama okumayanlar için dehşete düşürecek asıl hikayenin henüz açıklanmadığını da söyleyelim.

Kırmızı Oda dizisinde Alya'nın sakladığı büyük sır ne? Dehşet yeni başlıyor! 7

Alya’nın bu haftaki bölümde Doktor Hanım’a söylememek için ısrar ettiği bir olay ise banyoda yaşanan ve Alya’nın hayatında asıl kabusun başlamasına neden olan bir felaket. Aslında bir kaza. Annesi, babaannesini banyoda yıkarken bir şekilde kazayla düşmesi üzerine hapse atılıyor. Bu olaya şahit olan Alya’nın konaktaki herkesin gözü önünde istemsizce annesini işaret etmesi, annesinin hapse girmesine sebep olacak.

Annesi 4-5 ay sonra hapisten çıkacak ama asıl Alya’nın dehşet günleri o zaman başlayacak! Devamını da diziye bırakalım…

İşte Alya’nın dün akşam Doktor Hanım ile konuştuğu o sahne: