Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Oda zirvede, Çocukluk tutundu, hatta Cuma reyting rekabetinde kaybeden yok!

Kırmızı Oda zirvede, Çocukluk tutundu, hatta Cuma reyting rekabetinde kaybeden yok!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları ekrana gelen birbirinden farklı 7 dizi bulunuyor. O kadar çetin bir mücadele sürüyor ki, haftanın en zor günlerinden birisi Cuma… 16 Ekim akşamı da diziler arasında müthiş bir yarışa tanıklık ettik. Ancak çok ilginç de bir şey oldu. Projeler o kadar güçlü ve o kadar etkili olmaya başladı ki, reytingler noktasında kaybeden hiçbir yapım yok.

Yani yayınlanan 7 dizide kendi izleyicisini ekrana taşımakla kalmadı, yukarı yönlü olumlu sinyaller de verdi… Cuma rekabetinde kimsenin kaybetmediği bir ortam oluştu… İlk olarak tv8 ekranında yayınlanan Kırmızı Oda dizisine bakalım. Evrim Alasya’nın canlandırdığı Meliha izleyicileri çok etkilemişti. Dizi sosyal medyada da çok konuşuldu. Meliha’nın hikayesinin bittiği 7. bölüm 7,5-11 arası reytinglerle çok iyi bir performans sergiledi. Tüm kategorilerde de Kırmızı Oda birinci sırada yer aldı.

Çocukluk dizisiyle Fox TV ne kadar önemli bir adım attığını da dün akşam bir kez daha gösterdi. İkinci bölümü yayınlanan dizi reytingleriyle en çok izlenen dizilerden birisi olmayı başardı. 5’li oranlar tutturan Çocukluk, hem oranlarını artırdı hem de reklamsız bu bölüm yapımın daha da sağlam bir şekilde ekranda durmasını sağladı.

Kırmızı Oda zirvede, Çocukluk tutundu, hatta Cuma reyting rekabetinde kaybeden yok! 1

Arka Sokaklar ise 15. sezonunda bile harikalar yaratıyor. 5’li reytingleri yakaladığı total grubunda Kırmızı Oda’dan sonra en çok izlenen yapım olan Arka Sokaklar, AB ve ABC1 gruplarında ise çoki iyi olmasa da idare eder pozisyonda.

Kırmızı Oda zirvede, Çocukluk tutundu, hatta Cuma reyting rekabetinde kaybeden yok! 2

5’e yaklaşan reytingleriyle Show TV’nin Ramo dizisi de iyi gidiyor. Belki bu bölüm bir miktar düşüş yaşandı ama bu dizinin güçlü duruşunu değiştirmedi. Ramo, yine etkileyici sahneleri ile ekranda varlığını sürdüreceğini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Kırmızı Oda zirvede, Çocukluk tutundu, hatta Cuma reyting rekabetinde kaybeden yok! 3

Sırların açığa çıktığı atv ekranında yayınlanan Hercai dizisi ise yükselişine devam etti. Geçen haftaya göre daha çok umutlandıran dizi, özellikle total grubunda 4’lü reytingleriyle sağlam durmaya çalışıyor. AB grubunda da yukarı yönlü bir kıpırdanma yaşanması dizi adına önemli bir gelişme oldu.

Kırmızı Oda zirvede, Çocukluk tutundu, hatta Cuma reyting rekabetinde kaybeden yok! 4

Totalde zorlanan ancak AB ve ABC1 gruplarında varlık sergileyen iki dizi Babil ve Payitaht Abdülhamid de dikkat çekiyor. TRT1 dizisi Payitaht Abdülhamid, 5. sezonunda da izleyicilerini kendisine bağlamayı başardı. Reyting korkusu olmayan dizinin AB’de 4’lü oranlara yaklaşması dikkat çekti. Totalde zayıf olsa da dizinin yükseliş sergilemeyi sürdürdüğü görülüyor.

Kırmızı Oda zirvede, Çocukluk tutundu, hatta Cuma reyting rekabetinde kaybeden yok! 5

Star TV’de yayınlanan Babil, çok etkili bir hikaye ve çok güçlü oyunculuk performansları ile sürüyor. 16. bölüm de yine harikalar yaratan bir ekip vardı. Hikayede aşk meşk işlerinden daha çok hayata yönelik mesajlar verildikçe Babil’e olan ilgi de güçleniyor. Dizi geçen haftaya göre bir miktar daha artış sergiledi. AB ve ABC1 gruplarında düşüş yaşanmaz ise sıkıntı pek çıkmaz gibi duruyor.

İşte 16 Ekim Cuma günü ilk 10 program listesi: