Ana sayfa Sosyal Medya Kıskanmamak elde değil! Arjantin’de en çok Türk dizileri izleniyor

Kıskanmamak elde değil! Arjantin’de en çok Türk dizileri izleniyor

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başrollerini Demet Özdemir ve Can Yaman’ın paylaştığı Erkenci Kuş dizisi geçtiğimiz hafta Arjantin’in Telefe kanalında yayınlanmaya başladı. İlk hafta itibariyle reytinglerde zirveye oturan dizinin başarısı Türk dizilerinin Arjantin’deki ünü düşünüldüğünde hiç de tesadüf değil.

Türk dizilerinin dünya üzerinde popülaritesi her geçen gün artıyor. Özellikle İtalya, İspanya, Arjantin gibi ülkeler artık diziler sayesinde Türkiye’yi yakından tanıyor. Geçmişte Amerikalıların elinde olan dizi sektöründe üstünlüğü son yıllarda Türkiye’den çıkan yapımlara geçmiş durumda. Türk dizileri yayınlamaya başladığından bu yana birçok toplum üzerinde etkilerini de görmek mümkün.

Kıskanmamak elde değil! Arjantin’de en çok Türk dizileri izleniyor 7
Türk dizilerinin ön plana çıkmalarında hikayeleri, gerçekçi sahneler ve başarılı oyunculuklar gösteriliyor. Türk dizileri çok uzun olmalarına rağmen Arjantin gibi gösterildikleri ülkelerde birkaç bölüme bölünerek devamlılık ve ilgi korunuyor.

Arjantin’in Telefe kanalında gündüz kuşağında en çok reyting alan programlar arasında Fugitiva (Sen Anlat Karadeniz), Hercai, Soñar Contigo (Erkenci Kuş) ve Zuleyha (Bir Zamanlar Çukurova) dizileri yer alıyor. Tüm diziler sosyal medyada kendi izleyici kitlelerini ve hayranlarını oluşturmuş durumda. Bu da her geçen gün Türk dizilerine olan popülerliğin artmasını sağlıyor.