Ana sayfa Dizi Haberleri Kıvanç Tatlıtuğ, Özcan Deniz, Tuba Büyüküstün, Cansu Dere ve diğer dizi yıldızları için büyük şok!

Kıvanç Tatlıtuğ, Özcan Deniz, Tuba Büyüküstün, Cansu Dere ve diğer dizi yıldızları için büyük şok!

tarafından ker_def
Televizyon kanallarını diziler ayakta tutuyor.

Bu dizilerde de ismi ne kadar ünlü oyuncu var ise o oranda reyting alınır algısı artık bitti. Çünkü çok ünlü isimleri barındıran dizilerin öyle anlı şanlı reytingler almadığı görüldü.

Buna örnek olarak Sen Anlat Karadeniz ile Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi verilebilir.

Ulaş Tuna Astepe ve İrem Helvacıoğlu’nun başrolündeki Sen Anlat Karadeniz makul maliyeti ve orta düzey oyuncu kadrosu ile reytingleri alt üst etmişti.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi ise Kenan İmirzalıoğlu, Gürkan Uygun, Çetin Tekindor gibi müthiş isimlerle ve muazzam bir bütçe ile çıktığı yolda reytinge yenilmişti.

Artık müthiş yıldızlarla reyting elde edemeyen, zarar eden televizyon kanalları yeni bir yol arayışına girdi.

Bu yol arayışı Kenan İmirzalıoğlu’ndan tutun da Cansu Dere, Tuba Büyüküstün, Özcan Deniz, Kıvanç Tatlıtuğ gibi tanınmış tüm dizi yıldızlarını etkileyecek.

Artık eskisi gibi astronomik rakamlar kazanamayacaklar .

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, televizyon dünyasında yaşanan bu değişimin arka planını köşesine taşıdı:

Kıvanç Tatlıtuğ, Özcan Deniz, Tuba Büyüküstün, Cansu Dere ve diğer dizi yıldızları için büyük şok! 7

TV DÜNYASINDA YENİ BİR DÖNEM

Önümüzdeki aylarda müthiş değişimler yaşanacak televizyon dünyasında… Bu radikal değişim sadece seyircileri değil, dizi sektörünü ve televizyonlara iş yapanları da bir hayli etkileyecek. Kanalların tek gelir kaynağı olan reklamlar, giderleri karşılamadığı için televizyonların çoğu zarar ediyordu. Yöneticiler de bu durumun sürdürülebilir olmadığını biliyor, ama rekabet yüzünden hiçbiri frene basmıyordu. Sonunda birileri “Buraya kadar” dedi ve kanalların zarar etme pahasına, dizi starlarına haftada birkaç 100 bin TL kazandırdığı dönem bitti.

Yeni dönemde nasıl mı olacak?

Kanal yöneticileri eskisi gibi, star isimlerle anlaşıp, sonra ona dizi çekecek yapımcı aramayacak. Yöneticiler, dizi starlarına iyi paralar kazandıran yapımlara değil, günün sonunda kuruma para getirecek projelere “Evet” diyecek. Bu değişim beraberinde ya dizi starlarının ciddi fiyat indirimine gitmesini sağlayacak ya da kanallar yeni yeteneklere şans tanıyacak. Dizilerde star isimlerin yerini yeni oyuncular alacak.