Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili yorumlar, Evrim Alasya’yı fena kızdırdı!

Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili yorumlar, Evrim Alasya’yı fena kızdırdı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kızılcık Şerbeti dizisi daha yayınlanmadan sosyal medyada ortaya çıkan tartışmalar, hem yapımcı Faruk Turgut hem de başrol kadın oyuncularından Evrim Alasya’nın mesajları ile farklı bir boyuta doğru ilerliyor. Gold Film’in sahibi Faruk Turgut, dizi hakkında ortaya atılan hatalı bilgileri, Sina Koloğlu’ya yaptığı açıklamalar ile düzeltmeye çaba harcadı.

Faruk Turgut, “Laik, seküler bir kadının, muhafazakar bir aileye dünür olması ve çocukları üzerinden, karşıdaki insanları anlayıp, onlarla empati kurup, ön yargılarından arınmasını anlatıyoruz” diyerek aslında toplum içinde örnekleri çok fazla olan gerçekçi bir durumu ekrana taşıyacaklarını gösteriyor.

Yaşam tarzının farklı olduğu bir aileye kızını gelin olarak veren bir başka ailenin yaşadıkları ve iki aile arasındaki etkileşim üzerinden de Türkiye’de birçok ailenin kanıksadığı bir kültür farklılığına Kızılcık Şerbeti dizisinde tanık olacağız.

İnsanların empati yapması ve bir aşk hikayesi üzerinden farklı kültürdeki insanların ortak birçok noktasının bulunduğu vurgusu da yine Kızılcık Şerbeti dizisiyle ortaya konacak. Faruk Turgut’un mesajları bu yorumu yapmaya imkan tanıyor.

Dizide Kıvılcım karakteri ile izleyeceğimiz Evrim Alasya’nın twitter hesabı üzerinden verdiği mesajlar da Faruk Turgut’un sözleri gibi dizinin hedefi konusunda açıklayıcı bilgiler sunuyor.

Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili yorumlar, Evrim Alasya'yı fena kızdırdı! 8

Diziyle ilgili sosyal medyada yapılan bazı yorumları faşizm refleksi olarak yorumlayan Evrim Alasya, “Bırakın hikayemizi anlatalım. Daha anlatmadık, daha izlemediniz. Bu nasıl bir ön yargı? Tam da bunun dizisini çektik. Ön yargılarda boğulan insanların hayatı önce kendine sonra başkasına nasıl cehenneme çevirdiğini anlatıyoruz. Bu siyasetle ilgili değil, insanlarla ilgili” şekilnde paylaşımda bulundu.

Evrim Alasya’nın sözleri de aslında toplum içinde var olan ama yıllar içinde kaybolmaya yüz tutan bir ön yargıdan yola çıkarak bir hikaye oluşturulduğunu anlatıyor.

Farklı kültürlerdeki insanların birbirlerini anlamadan, empati kurmadan, birbirleri hakkında ön yargılarda bulunması ve sonra bir arada yaşama mecburiyeti ile birbirleri arasında birçok ortak nokta olduğunu keşfetmelerini Kızılcık Şerbeti dizisinde izleyeceksiniz.

Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili yorumlar, Evrim Alasya'yı fena kızdırdı! 9

Evrim Alasya’nın dizinin setinden yaptığı paylaşımda ise kadın gücü vurgusu bir kez daha dikkat çekti. Müjde Devrim, Sıla Türkoğlu ve Aliye Uzunatağan ile birlikte set pozunu paylaşan Evrim Alasya, dizideki kadın ağırlığını da ifade etmiş oldu.