Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti gibi Aile dizisinde hikayeyi sevdik ama senaristlerin ‘çarpık ilişki’ merakı da bitmedi!

Kızılcık Şerbeti gibi Aile dizisinde hikayeyi sevdik ama senaristlerin ‘çarpık ilişki’ merakı da bitmedi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Son dönemin etkili dizilerinden olan Kızılcık Şerbeti ve Aile projeleri çok geniş bir izleyici grubunu ekrana çekiyor. Show TV ekranında yayınlanan iki dizinin de fanları sosyal medyayı adeta ayağa kaldırıyor. Her iki dizinin hikayesi ve oyunculuk performansları çok iyi ilerliyor. Ancak senaristlerin ‘çarpık ilişki’ merakının bu kadar yoğun olması hali de iki dizi için en büyük sıkıntı noktası olarak gözüküyor.

Kızılcık Şerbeti dizisinde genç ve güzel Alev’e gönlünü kaptıran muhafazakar, evli ve çocuklu Abdullah karakterinin durumu bir çarpık ilişkiyi hikayeye sokma hali olarak yorumlanıyor. Yaşını almış, ailesinin başında olması ve onlar için hayatı daha yaşanılır bir noktaya taşıması beklenen bir karakter, neredeyse kızı yaşındaki bir kadına olan aşkının peşinde gidiyor. Tabii ki dizinin sadık izleyicileri de son dönemde Türk dizilerine dadanan çarpık ilişki merakından rahatsız.

Kızılcık Şerbeti gibi Aile dizisinde hikayeyi sevdik ama senaristlerin 'çarpık ilişki' merakı da bitmedi! 7

Şimdi de benzer bir durum yine Show TV ekranındaki Aile dizisiyle kendisini gösterdi. Dizinin hikayesinde Hülya ile İbrahim arasında geçmişte ne olduğu konusu hala havada dururken ve izleyici onların hikayesini merak ederken, ortaya şimdi de Cihan’ın Devin’e karşı tavrı sorgulanıyor.

Yengesine sarkan ve onunla bir aşk yaşamayı düşünen bir Cihan karakterinin Nejat İşler hayranlarının pek de beklemediği bir şey olduğunu da söyleyebiliriz. Nejat İşler’in Cihan karakteri ile Aile dizisinde daha fazla ön planda olmasını arzu edenler, senarist Hakan Bonomo’nun ‘çarpık bir ilişki’ formuna doğru kayma ihtimalinden korkuyor.

Aile dizisinin 7. bölüm fragmanını izleyenler “Senarist arkadaş, Cihan ile yengesi Devin’i yakınlaştırmayı kafasına koymuş” şeklinde yorum yapıyor ise, bu çarpık ilişki merakının da diziye bulaştığı gösterir.

Dizinin senaryosunun bu şekilde harcanmaması gerektiğini Cihan ile Devin ile ilgili yapılan çarpık ilişkiye meydan verecek sahnelerin diziye zarar vereceğini görmek için tecrübeli bir televizyoncu olmaya gerek yok.

Toplumda zaten bu tür ilişkilerin meşrulaştırılmasına yönelik tepkilerin hızla arttığı ve sosyal medyada eleştirilerin durmadığı bir noktada Aile dizisinin geleceği adına Cihan ile Devin ilişki düzeyinin önemi büyük olacak.

Bir izleyici net bir şekilde şöyle diyor: “Senaristler bu oyuncu kadrosuna yakışır sahneler yazın. Çarpık ilişki istemiyoruz.”