Ana sayfa Dizi Haberleri Kızım dizisinde acı son başlıyor! Öykü gittikçe kötüleşiyor!

Kızım dizisinde acı son başlıyor! Öykü gittikçe kötüleşiyor!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Tv8 ekranlarında yayınlanan Kızım dizisinin 3. bölümünde, Öykü’nün hastalık emareleri başladı.

Öykü ile gittikçe daha çok bağ kurmaya başlayan Demir, hastaneden kaçmak isterken son anda vazgeçti.

Her ne kadar kızını kabullenmek istemese de ona araba çarpacağını görünce aracın önüne atlayıp onu kurtaran Demir ile Öykü arasında yakınlık kurulmaya başlandı.

Ancak Demir’in henüz Öykü’nün hastalığından haberi yok.

Hastanedeki bir doktor ise Öykü’nün durumundan şüphelenip araştırmaya başladı.

Öykü, hastalığı ortaya çıkmasın diye hastanede ne yapacağını bilemedi.

En son çare olarak hastaneden kaçan Öykü’yü Candan ve Demir her yerde aradı.

En sonunda parktaki çadırda buldular. Candan’ın gönlü onları sokakta bırakmaya el vermedi ve evine davet etti.

Bu arada ertesi gün okula giden Öykü, hiç beklemediği bir durumla karşılaştı.

Sözlüye kalkan Öykü, önce iyi başladığı konuşmasını bir anda unuttu.

Öykü’nün bu hali, diziyi izleyenlerin yüreğini sızlattı.

Yavaş yavaş hastalık emareleri ortaya çıkmaya başlayan Öykü’nün durumu gittikçe daha da ağırlaşacak.

Dizinin orjinalini bilenler, karakterin hastalığının ilerlemesiyle öldüğünü biliyor.

Yerli versiyonda böyle acı bir son yaşanır mı henüz bilmiyoruz ancak dizide Öykü’nün hastalığı ortaya çıkıp daha da ilerledikçe, dramatik sahneler izleyeceğiz.

Öykü, sınıfta yaşadığı olay sırasında, doktorun söylediklerini hatırladı. Teyzesine durumunu anlatan doktor, Öykü’de zamanla koordinasyon eksikliği ve hafıza kaybı yaşanacağını, beslenme zorluğu yaşayacağı ve en temel şeyleri hatırlamakta zorlanacağı ve bunun bir çeşit bunama olduğunu söyledi.

Bunları hatırlayan Öykü, hastalığının ilerlediğinin farkında olarak bu duruma çok üzüldü.Üstelik arkadaşları da onunla alay etti. Tek başına hastalığını saklamaya çalışan Öykü’nün hikayesi daha da dramatik bir hal almaya başlıyor artık.

İşte Öykü’nün sınıftaki o anları…

Peki Öykü’ye neler olacak? Hastalığı ne?

Dizinin komedi unsurları şu anda fazlasıyla ön planda. Öykü ve kızı olduğunu bir türlü kabul etmeyen babası Demir arasında yaşanan didişme, kimi zaman eğlenceli kimi zaman da dramatik anlara sahne oluyor.

Son derece akıllı bir kız olan ve 8 yaşında olmasına karşın teyzesi gibi sorumsuz bir kadının yanında büyürken kendine bakmak konusunda çok şey öğrenen Öykü, olgun tavırlarıyla herkesi şaşırtıyor.

İşte Kızım dizisi 3. bölüm 2. tanıtımı:
Öykü neden her sabah durakları sayıyor?

Üstelik Öykü, kısa bir süre önce ciddi bir hastalığı olduğunu öğrenmiş bir çocuk olarak, fazlasıyla bilinçli.

Sürekli bindiği metroda durakları sayan, her sabah kalktığında yeniden sırayla saymaya çalışan Öykü, hasta olduğuna da inanmak istemiyor.

Teyzesi ile konuşmasında Öykü’nün ciddi bir hastalığı olduğu anlaşılmıştı ama ne hastası olduğu bilinmiyor hala.

Evde ateşlenince babasının ısrarlarına karşın hastaneye girmemek için ciddi bir mücadele verdi. Çünkü babası bilirse, teyzesi gibi onu terkedecek diye korkuyor Öykü.

Büyük bir ustalıkla hastalığını gizlemeyi şimdilik başarıyor ancak hikayenin orjinaline bakılırsa kısa bir süre sonra emareleri ortaya çıkmaya başlayacak ve eğlenceli sahnelerden çok, dramatik bir hikayeye kapılacağız.

Kızım dizisinde acı son başlıyor! Öykü gittikçe kötüleşiyor! 8

Peki Öykü’nün hastalığı ne?

İşte bu soru sosyal medyada da sıklıkla soruluyor. Henüz ne olduğunu kimse anlayamadı. Alzheimer olduğunu düşünenler çoğunlukta çünkü unutkanlık yaşamamak için o metro duraklarını sürekli sayıyor.

Aslında Öykü’nün hastalığı, dizinin orjinalinde saklı!

Bakın orjinal dizinin konusu nasıl?

Geum-Bi (Heo Jung-Eun) sadece 8 yaşında olmasına rağmen demans/bunama muzdariptir ve bu yüzden yavaş yavaş hafızasını kaybetmektedir. Onun babası Hwi-Chul (Oh Ji-Ho) bir dolandırıcıdır. Geum-Bi’ne daha özen gösterebilmek için hayatına çeki düzen vermeye başlar. Jang Joo-Young (Oh Yoon-Ah) da kendini Geum-Bi ve Hwi-Chul’un hayatının içinde bulur.

Görünen o ki senaryo bizde de değişmedi ve Öykü Demans hastası.

Peki tam olarak nedir Demans hastalığı?

DEMANS (BUNAMA) NEDİR?

Demans, kısaca beyni etkileyen bozuklukların neden olduğu bir grup etkinin bütünsel adıdır ama belirli bir hastalık değildir. Demansı olan insanlar giyinmek ya da yemek yemek gibi normal faaliyetlerde bulunmakta zorlanabilir. Sorunları çözme veya duygularını kontrol etme yeteneklerini kaybedebilirler. Kişilikleri değişebilir, aniden sinirlenebilirler veya orada bulunmayan şeyleri görebilirler. Hafıza kaybı, bunamanın ortak bir semptomudur. Bununla birlikte, tek başına hafıza kaybı demansınız olduğu anlamına gelmez. Demans hastaları, hafıza ve dil gibi iki veya daha fazla beyin fonksiyonuyla ciddi sorunlar yaşar. Demans çok yaşlı insanlarda yaygın olmakla birlikte, yaşlanmanın doğal bir sonucu değildir. Bununla beraber demansın görülme sıklığı 50 yaşından sonra artar ve demans hastalığı ağır ilerleyen bir sürece sahiptir.

Kızım dizisinde acı son başlıyor! Öykü gittikçe kötüleşiyor! 9

DEMANS VE ALZHEİMER ARASINDAKİ İLİŞKİ

Demans ve alzheimer beraber kullanılsa da arasında anlam eşitliği gibi bir durum yoktur. Demansın en sık görülen nedeni, tüm demans hastaların en an yarısının muzdarip olduğu Alzheimer hastalığıdır. Her alzheimer demansken, her demans alzheirmer değildir. Alzheimerın yanında demansa neden olabilecek farklı seyirde ilerleyen 200 hastalık sayılabilir.

İŞTE DİZİSİNİN ORJİNALİNDEN BİR TANITIM:

İzleyici, Öykü’nün hastalığıyla ilgili sosyal medyada yorumlar yapmaya devam ediyor: