Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman ve Sadakatsiz kapıştı; darbeyi Doğduğun Ev Kaderindir ve Benim Adım Melek dizileri aldı!

Kuruluş Osman ve Sadakatsiz kapıştı; darbeyi Doğduğun Ev Kaderindir ve Benim Adım Melek dizileri aldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Televizyon ekranında çarşamba akşamları yaşanan müthiş reyting yarışında atv ile Kanal D’nin dizileri büyük bir birincilik mücadelesi içinde. Bu iki dizinin farklı kitleleri kendilerine bağlaması da diğer yapımların işini zorlaştırıyor. Kadın izleyicileri kendisine çeken Sadakatsiz, Kanal D’nin bu sezondaki gururu oldu.

Erkek izleyicileri daha çok çeken ve atv’ye ikinci sezonunda da büyük başarılar kazandıran Kuruluş Osman da temposundan bir şey kaybetmedi. Bu iki dizinin güç yarışından ise ekrandaki diğer 3 yapım olumsuz etkileniyor… İzleyicileri kendilerine mıknatıs gibi çeken bu iki güçlü dizinin karşısında Doğduğun Ev Kaderindir, Benim Adım Melek ve Zümrüdüanka dizileri daha yüksek reytinglere çıkma çabalarında hep sıkıntı yaşıyor.

16 Aralık Çarşamba akşamı totalde 13’lü reytinglere varan Kuruluş Osman birincilik elde ederek, ikinci sıradaki Sadakatsiz’in bir hayli önüne geçti. Ancak AB ve ABC1 kategorilerinde ise Kanal D dizisi rakibini ikinci sıraya itti. Sadakatsiz’in 11-13 arası oranları elde ettiğini, Kuruluş Osman’ın ise 9-14 arası reytinglerde gezindiğini belirtelim.

Kuruluş Osman ve Sadakatsiz kapıştı; darbeyi Doğduğun Ev Kaderindir ve Benim Adım Melek dizileri aldı! 9

Bu iki dizinin ekranda büyük hakimiyet kurduğu Çarşamba akşamları Doğduğun Ev Kaderindir en çok izlenen 3. dizi ve Benim Adım Melek ise en çok izlenen 4. dizi konumunda. Fox TV’nin Zümrüdüanka dizisi ise reytinglerinin çok fazla düşmesi ile dikkat çekiyor.

Sadakatsiz dizisinin yeni bölümünün yayında olmadığı önceki hafta Doğduğun Ev Kaderindir ve Benim Adım Melek dizileri dün akşama göre çok daha iyi reytingler almıştı. Hatta tv8’in dizisi Doğduğun Ev Kaderindir ilk sezonundaki yüksek oranlara doğru hareketlenmişti. Ancak bu hafta bir geri dönüş gözleniyor ve dizi 5’li reytinglerde takılı kalmış gibi görünüyor.

Kuruluş Osman ve Sadakatsiz kapıştı; darbeyi Doğduğun Ev Kaderindir ve Benim Adım Melek dizileri aldı! 10

TRT1 ekranının sevilen dizilerinden Benim Adım Melek ise, 4’e yaklaşan reytingleri ile tüm kategorilerinde kendi izleyicilerini tutmayı başardı. Ancak dizinin önceki haftalarda 5’e doğru hareketlendiğini görmüştük, yani dünkü oranlar bir geri çekilmeyi de göstermiş oldu.

Bu dört dizi için söylenecek ortak söz ise, hepsinin de kemik bir izleyici grubuna sahip olduğu ve bu izleyicilerin de büyük bir sadakat sergileyerek, her hafta ekran başına geçtiği gerçeğidir.

Zümrüdüanka ise sadece total grubunda 3’ün altına gelirken, AB ve ABc1 gruplarında yok hükmünde…

İşte 16 Aralık Çarşamba gününün reytinglerde ilk 10 program listesi:

Kuruluş Osman ve Sadakatsiz kapıştı; darbeyi Doğduğun Ev Kaderindir ve Benim Adım Melek dizileri aldı! 11