Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman ve Uyanış Büyük Selçuklu’nun kulvar rekabeti başlıyor!

Kuruluş Osman ve Uyanış Büyük Selçuklu’nun kulvar rekabeti başlıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında 28 Eylül Pazartesi akşamı yayınlanacak olan Uyanış Büyük Selçuklu, hem oyuncu kadrosu hem hikayesi hem yayınlanan görüntüleri ile daha şimdiden çok geniş bir izleyici kitlesinin dikkatini çekmeyi başardı.

Büyük Selçuklu Devleti’ni anlatan, tarihi olaylara da yer verilecek olan dizinin geniş bir bütçesi, devasa bir platosu ve çok iddialı bir duruşu var… Diriliş Ertuğrul’dan sonra Uyanış Büyük Selçuklu, TRT1 için bir gurur vesilesi olacak gibi duruyor.

atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman’ın ilk sezon büyük reytingler aldığı ve çok başarılı bir dönem geçirdiği biliniyor. İkisi de tarihi bir proje ve ikisi de geçmişten gelen çok önemli hikayeleri anlatıyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu’na göre iki dizi aynı kulvarda ve elde edecekleri sonuçlar da karşılaştırılacak.

Sina Koloğlu, “2000’li yılların kategorisi ‘Osmanlı dizileri’… ‘Diriliş Ertuğrul’ tavan yapmıştı. Bu sezon ‘Kuruluş Osman’ ile ‘Uyanış Büyük Selçuklu’ arasında ‘kulvar rekabeti’ni izleyeceğiz” diye yorum yaptı.

TRT1’in dizilerini de değerlendiren Sina Koloğlu, özel kanallara özenen bir kamu yayıncısı olduğu düşüncesinde.

Koloğlu’nun yorumları şöyle: “Dizi seçiminde ‘özel kanallar ne yapıyorsa ayak uydurayım’la ‘benim işim farklı’ arasında gidip geliyor. TRT’nin buzlamaları yok mesela! ‘Tövbeler Olsun’, ‘Kalk Gidelim’, ‘Benim Adım Melek’ mesela. Şimdi ‘Masumlar Apartmanı’yla bu kanalın ‘normları’ dışında bir örnek veriyor. “Benim farklı işim” dediği, ‘Payitaht Abdülhamid’…”