Ana sayfa Kim Kimdir? Kuzey Yıldızı İlk Aşk’ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım!

Kuzey Yıldızı İlk Aşk’ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım!

tarafından ker_def

Yapımcılığını Süreç Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğuna Ersoy Güler’in oturduğu, Show TV’nin yeni sezondaki iddialı dizisi Kuzey Yıldızı-İlk Aşk, 14 Eylül Cumartesi günü ekran yolculuğuna başladı. Beğeni toplayan dizi, sosyal medyadan da çok olumlu yorumlar aldı. Karadeniz doğasının yanı sıra etkileyici hikayesi ve başarılı oyunculuklarıyla yeni sezonun sevilen yapımlarından birisi olacağını da gösterdi.

Kuzey Yıldızı-İlk Aşk’ın başrollerini Aslıhan Güner ve İsmail Demirci paylaşırken, dizide Toygan Avanoğlu, Cezmi Baskın, Zeynep Kankonde, Hüseyin Soysalan, Uğur Demirpehlivan gibi birçok başarılı isim de rol alıyor.

Peki dizideki karakterler neler? Kimler rol alıyor? İşte Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisinde kim kimdir?

YILDIZ KADIOĞLU (ASLIHAN GÜNER)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 22

Köprünün üstündeki iki inatçı keçiden diğeri… O köprüyü yıllardır bırakmayan, hep köprünün diğer ucundan bir gün çıkıp gelecek olan Kuzey’i bekleyen Yıldız, otuzlu yaşların ortasında alımlı, inatçı, tuttuğunu koparan bir kadındır. Kuzey’in dönüşüyle, Yıllardır pas tutmuş olan pusulası Kuzey’ini bulmuş olsa da o, yirmi yıl önceki genç kız değildir. Aşkı nasıl ki küllenmediyse, öfkesi de küllenmeyecektir.

KUZEY MOLLAOĞLU (İSMAİL DEMİRCİ)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 23

Köprünün üstündeki iki inatçı keçiden biri, bir evin bir oğlu, yakışıklı, mert, gözü kara bir adamdır. Şimdi, yıllar sonra memleketine, terk ettiği kadının topraklarına geri dönmüştür. Hem kızlarıyla, hem kendine kendine sırt çevirmiş köylüyle uğraşırken bir de Yıldız’ın gazabından koruyabilecek midir kendini?

YAŞAR KADIOĞLU (CEZMİ BASKIN)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 24

Yıldız’ın ellili yaşlardaki babasıdır Yaşar Kadıoğlu. Eskiden en yakın dostu olan Şeref Mollaoğlu, yirmi yıl önce en azılı düşmanı oluvermiştir. Öyle ki birinin selam verdiğinden diğeri yüz çevirmiş, birinin alışveriş yaptığı dükkândan diğeri ayağını kesmiştir. Kuzey’in gelişiyle hiçbir zaman küllenmeyen düşmanlık daha da alevlenecektir.

HANİFE KADIOĞLU (FERDA KAYNAR)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 25

Yıldız’ın annesidir. Kocasının aksine, Mollaoğullarına karşı süre gelen bu düşmanlığı bir haysiyet meselesi haline getirmemiş, ancak öyle davranmak zorunda kalmıştır. Hanife’nin tek isteği Yıldız’ın mutlu olması, bu düşmanlığın bir gün son bulmasıdır.

ŞEREF MOLLAOĞLU (HÜSEYİN SOYSALAN)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 26

Ellili yaşlarının sonundaki Şeref, Kuzey’in inatçı mı inatçı babasıdır. Gönlü ne kadar geniş, kalbi ne kadar yumuşaksa yüzü de bir o kadar serttir. Bütün hayatını, gururu ve itibarı için yaşamıştır. Kuzey yüzünden can dostu Yaşar’la can düşmanı olmuştur.

EMİNE MOLLAOĞLU (UĞUR DEMİRPEHLİVAN)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 27

Şeref’in güler yüzlü, pamuk kalpli eşidir. İdareci bir kadındır Emine. Öyle ki kocasının tüm Kadıoğulları’na karşı açtığı savaşta hep onun yanında gibi dursa da aslında gizli gizli Hanife Kadıoğlu’yla görüşmeye devam ettiği yetmiyormuş gibi oğlu Kuzey’le de yıllardır görüşmektedir.

SEFER KADIOĞLU (TOYGAN AVANOĞLU)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 28

Yıldız’ın abisi olan Sefer, nam-ı diğer Sefer Reis, Karadeniz’in hırçın dalgalarının, gözü kara efendisi; bir türlü rahat bırakmadığı Yıldız’ın abisi, babası Kadı Yaşar’ın veliahtıdır. Bastığı yeri deprem gibi titretir, öfkesiyle kasırgalar yaratır, attığı tokatla insanı erozyona uğratır. Tabii şu hayatta iki kişiye kolay kolay geçmez dişi. Bunlardan ilki, biricik karısı, diğeri de kardeşi Yıldız’dır.

MİNE MOLLAOĞLU (ASLIHAN KAPANŞAHİN)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 29

Evin en küçük kızı, babasının nazlısı, ablalarının baş belasıdır. On altı yaşında lise öğrencisidir. Ailesine göre Emine, arkadaşlarına göre Mine’dir. Moda dergilerini karıştırıp ünlüleri stalklamayı kendine görev edinmiştir. Kim nerede ne yemiş, ne giymiş, hangi after partide boy göstermiş hepsi Mine’den sorulur.

GÖKÇE MOLLAOĞLU (BERFİN NİLSU AKTAŞ)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 30

Babasının biricik ortanca çiçeğidir. Adı gibi gök mavisi gözleri vardır. On sekiz yaşında, lise son sınıf öğrencisidir. Renkli kişiliği sayesinde girdiği her ortama ayak uydurur. Deli dolu, ele avuca sığmayan bir kızdır. Bu “taşkın”lığı, Kuzey’in başını fazlasıyla belaya sokacaktır.

FERİDE MOLLAOĞLU (GİZEM GÜNEŞ)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 31

Kuzey’in, Yıldız’ı terk edip, annesiyle evlendiği yaştadır Feride. Üniversitede edebiyat bölümünde okumaktadır. Babasının ilk göz ağrısı, üç kız kardeşin en büyüğüdür. Yaşadıkları bu kara günlerde babasının en büyük destekçisi ve sırdaşıdır.

FADİME (YASEMİN HADİVENT)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 32

Yıldız’ın en yakın dostudur. Her zaman onun yanında olmuş, onu bacısı bilmiştir. Yöredeki çoğu kişi Yıldız hakkında olumsuz düşüncelere sahip olsa da Fadime, Yıldız’ı sevmekten, saymaktan hiç vazgeçmemiştir.

PEMBE MOLLAOĞLU (ZEYNEP KANKONDE)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 33

Mollaoğullarının pembe dulu, Kuzey’in ablası, dünya tatlısı bir kadındır Pembe. Sekiz yıl önce çok sevdiği kocasını kaybetmiş, yasa bürünmüştür. Ama artık bağladığı karaları çıkarmak, mutlu olmak istemektedir. Pembe’ye helal süt emmiş bir kısmet bulmak, bir zaman sonra Tüm Karadeniz’in meselesi haline gelecektir.

ÖMER (ÖZGÜN KARAMAN)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 34

Daha yirmi yaşında, bir deli aşıktır Ömer. Lise yıllarında âşık olduğu Feride’den bir gün bile vazgeçmemiştir. Ferideler’in Karadeniz’e dönmesiyle aşkları bin bir zorlukla sınanacak ve kazanan ne yazık ki aşıklar değil aşk olacaktır. Çünkü arsız bir kurşun bu iki aşığın bedenlerini birbirinden ayırsa da ruhlarının sonsuza kadar birlikte kalmasını sağlayacaktır.

NAHİDE KADIOĞLU (MERVE ŞEN)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 35

Sefer’in biricik karısı, zeki ve müstehzi bir kadındır Nahide. Sanki bu dünyaya sadece Sefer’i sevmek için gelmiştir, öyle aşıktır kocasına. Ama ipleri hiçbir zaman onun eline vermemiştir. Kocasının esip gürlemeleri Nahide’nin saçının telini uçurmaz. Süleyman’ı yöneten Hürrem gibi, öyle tencereye böyle kapaktır yani…

KAMER MOLLAOĞLU (ECEM ÇALHAN)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 36

Kuzey’in küçük kız kardeşi Kamer, babasının kızıdır. Daha beş yaşındayken kendisini terk eden abisine öfkesi hiçbir zaman dinmemiştir. Ama o da abisinin yolundan gitmektedir. Çünkü düşman ailenin oğluna gönlünü kaptırmıştır. Ancak Mollaoğulları, gönül meselesinden dolayı çıkacak ikinci harbe asla hazır değildir.

POYRAZ KADIOĞLU (BURAK CAN)

Kuzey Yıldızı İlk Aşk'ta kim kimdir? Karakterleri tanıyalım! 37

Kadıoğullarının dördüncü nesil sürümü, Yıldız’ın tekne kazıntısı kardeşi, Sefer’in baş ağrısıdır Poyraz. Çünkü ne yapar eder, bir şekilde Sefer’in vücudundaki tüm kanı, beynine pompalamayı başarır. Hele ki baş düşmanlarının kızına, Kamer’e aşık olduğu ortaya çıktığında en başta Sefer olmak üzere ona dünyayı dar edeceklerdir.