Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Leyla Tanlar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Leyla Tanlar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Leyla Tanlar, 13 Aralık 1997 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusudur.

Adı: Leyla Tanlar
Doğum Tarihi: 13 Aralık 1997
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.63 m.
Kilosu:  48 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Yeşil
Kardeşleri: Levin Tanlar
Instagram: https://www.instagram.com/leylatanlaar/
Evcil Hayvanları: Köpeği var

Leyla Tanlar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Babaannesi İtalyan, aynı zamanda İtalyan vatandaşı. Bir abisi var. Küçüklüğünden beri kendi kararlarını kendi verebiliyor. Anne, baba ve abisi ona her konuda destek oluyor. “Büyükbabam nesillerdir İstanbullu. Anne tarafım Selanikli. Babaannem ise levanten bir aileden geliyor. 1800’lerde Saint Antuan Kilisesi’nin freskolarını yapmak için İtalya Pezaro’dan gelen ve burada kalan bir soydan geliyorum. Bazı akrabalarım Floransa’da yaşıyor halen. Babam da resimle çok ilgili asıl işi farklı olmasına rağmen. Sanat hep hayatımızın içindeydi, hep destek gördüm. ‘Yap da hobi olsun’ demediler hiçbir zaman. Bir yandan da oyunculuğa dair hırsıma anlam veremedikleri oluyor. Çünkü zaman çok hızlı geçiyor ve ben her yıl bir şey yapmak zorunda hissediyorum, yoksa bir şeyler kaçırıyormuşum gibi geliyor.”    

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayali, 15 yaşından beri oyunculuk yapıyor. İstanbul’un şehir kargaşasından uzak, doğayla iç içe büyüdü. “Hani şimdi diyorlar ya ‘Şimdiki çocuklar sokakta oynayamıyor’ diye, beni küçükken akşamları eve sokamazlardı. Gerçi şimdi de dışarı çıkaramıyorlar, o da ayrı. Ben sokakta, bisiklet üstünde, paten kayarak, ağaçlara tırmanarak, canım köpeğimle atlayıp zıplayarak büyüdüm. Küçücüktüm, yuva zamanlarında bir temsilde rolüm vardı. Orada gördüğüm ilgi, beğeni içime işledi galiba.

Eğitim hayatı: Orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi’nde lise eğitimini de Özel İtalyan Lisesi’nde tamamladı. Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde eğitimine devam ediyor. Ayrıca,  Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimini 2014 yılında yayınlanan ‘Paramparça’ dizisi ile yaşadı.

Hangi proje ile parladı? ‘Şahin Tepesi’ dizisinde canlandırdığı ‘Deniz’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Mükemmeliyetçi, hırslı, kontrolcü, detaycı.

Sosyal: Gece hayatını sevmiyor, en son bir gece kulübüne ne zaman gittiğini hatırlamıyor. “Hava karardığında dışarda olmaktan bile hoşlanmam ben. Bir gün dışarda görülürsem, bilin ki o çok özel bir gün ya da biri beni dışarı çıkmak için zorladı. Sette işim erken bitse bile koşarak eve giderim. Bir şey kaçırdığımı düşünmüyorum. Annem bazen, “İlerde pişman olabilirsin, biraz çıksaydın” diyor.”

Düşünce yapısı: Kontrollü, her şeyi kendisi halletmek istiyor. “Ben biraz kontrollüyüm bu da beni zorluyor ama diğer yandan daha esnek olmak da istemiyorum açıkçası. Zorlamasına rağmen mutluyum böyle olmaktan.”

Sette nasıl birisi? Her zaman, her koşulda işin onda bıraktığı hisse odaklanıyor. “O projenin içinde bulunmaktan gurur duymak ve sette mutlu olmak benim için en önemlisi.”

Mutluluk kaynağı: Hayatın ona en büyük hediyesi; Ailesi, köpeği, çocukluğu ve yetiştirilme tarzı.

Aşk tanımı: “Aşk hayatımın merkezinde değil ama güzel bir yerinde”

Hayata bakışı: Kesinlikle kaderci biri değil. “Ben sonuna kadar çabalarım her zaman. Kimse benim kahramanım olamaz! Kahramanlara inanmadığım gibi bir kahraman bekleme düşüncesi bile bana itici geliyor. Çünkü herkesin hayatının kahramanı kendisidir. Çok mükemmeliyetçi ve hırslı bir insanım. Bu, bütün hayatıma yansıyor. Enerjimin tuttuğu insanla hemen samimi olurum ama iş dışında çok fazla yeni insan tanımaya da fırsat olmuyor.”

Leyla Tanlar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Şöhret arttıkça hayatın zorlaştığını düşünmüyor. “Ben çalışmaya başladığımda 15-16 yaşlarındaydım, herhangi bir değişikliği çok algılayamadım. Benim içinde büyüdüğüm doğal bir süreç oldu bu.  Çalışan, üreten, her meslekten güçlü insanlara hayranlık duyarım. Tanıştığım insanların başarı öykülerini dinlemekten de inanılmaz zevk alırım her zaman.”

Kariyer planı: Sinema en büyük hayallerimden biri. “Diziden önce hep sinema vardı aklımda zaten. Özellikle dönem filmlerine bayılıyorum ve böyle projelerde yer almayı çok isterim. İtalyan vatandaşıyım, Avrupa sinemasına ve festivallerine de ilgim sonsuz. Sinema, en büyük hedefim ve bu hedefimi yurt dışında da gerçekleştirmek istiyorum. Küçüklüğümden beri kafamda kurduğum İtalya’da Ferzan Özpetek ile film çekmekti. Eskiden gerçekleşmesi çok zordu belki ama ben hayalimden hiç vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceğim de. Sinemada eğlenceli ve komik bir şeyler yapmayı çok isterdim. Çünkü insanlar beni doğal ve komik tarafımla görmedi henüz. İlerleyen zamanlarda böyle farklı  projelerde yer almayı komik, eğlenceli ve enerjik yanlarımın görülmesini istiyorum.”

Gelecek Hayali: Üniversitede yan dal olarak Arkeoloji ve Sanat Tarihi okuyor. “Arkeoloji müthiş bir tutku benim için. En büyük hayalim, oyunculuk avantajımı kullanarak Türkiye’nin arkeolojik değerlerini tanıtmak. Mesela Göbeklitepe’ye gitsek, orada çekimler yapsak, tanıtsak orayı. Çünkü gençler bu konuda hevesli, ülkemizi tanıtmak gençlerin tutkuyla yaklaşacakları bir şey. Gençlerle Türkiye’yi tanıtmak istiyorum. O kadar güzel bir ülkemiz var ki… Yapılan kazılar hep yabancıların elinde, biz gidelim, yapalım, tanıtalım. Eğitimimi, işimi hep birbirine ilişkilendirip hareket etmek istiyorum.”

Rol modeli: Rol modeli yok, hedefleri var. “Rol model çok iddialı bir ifade olur ama bir yandan da olsaydı çok rahat olurmuş aslında. Önünde benzemeye çalıştığın birinin olması, insanın kendi sınırlarını ve potansiyelini görmesinin önünde bir engel bence. O yüzden rol modelim değil, kendime koyduğum hedeflerim var.”

Kimlere hayranlık duyar? Roberto Benigni, Claudia Cardinale, Sophia Loren. “Özellikle Sophia Loren’in hiç tanışma şansı bulamadığım babaanneme benzemesi benim için hayranlık yarattı. Bende çok ayrı bir yeri var.”

Erkekte çekicilik kriteri: Yapmak istediklerine saygı duyan, ona destek olan erkekleri çekici buluyor.

Evde ne yapar?  Fazlasıyla evcimen birisi. Set dışında zamanının çoğunu evde geçiriyor. Sağlıklı beslenme konusunda takıntılı, yemeklerini evde yapıyor, sete giderken yanında götürüyor. “Ailem de spor delisi ama onlar bu kadar katı beslenmiyor. Şeker, yağ, beyaz un yok hayatımda. Makarna yemiyorum. Kinoa ve hindistan cevizi unundan pastalar yapıyorum, nohut unundan ekmek yapıyorum. En sevdiğim şey; Yoğun bir set gününün ya da zor bir sınavın ardından eve gelip battaniyenin altına girmek.

Hangi filmden etkilendi? La Vita è Bella

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019- Ferhat ile Şirin/ Şirin

2018 – Şahin Tepesi /Deniz Akdora

2018- Mehmed: Bir Cihan Fatihi/ Esleme

2014 /2017– Paramparça /Cansu