Ana sayfa Sosyal Medya Mankenden oyuncu olur mu? Taner Ölmez’den tarihi yanıt!

Mankenden oyuncu olur mu? Taner Ölmez’den tarihi yanıt!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Taner Ölmez tüm oyuncuları er meydanına davet etti! Mucize Doktor dizisinde müthiş çıkış yapan Taner Ölmez, işinin tiyatro olduğunu ve sahnede kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Tiyatronun havasını çok seven ve oradaki gerçeklik hissinin peşinden giden birisi Taner Ölmez…

Youtube’da Bora Talat Oyacı’nın programına konuk olan Taner Ölmez, rol alacağı oyunları kendisinin seçtiğini ve birlikte oynayacağı kişileri de seçebildiğini anlattı. Ünlü oyuncunun tiyatro ile ilgili düşüncesi şu: “Bir oyuncunun tiyatro yapmadan nasıl çalışabilir. Bu oyuncular nasıl kendilerini geliştirebilirler? Bu kadar candan, bu kadar heyecanlı daha başka nasıl olabilir. Böyle bir antrenman sahası, böyle bir veli nimet yok…”

Taner Ölmez, bir oyuncunun er meydanının tiyatro olduğunu, antrenman sahası olduğunu ve her şeyin sahne olduğunu anlattı. Tiyatroyu bu yüzden çok sevdiğini anlatan oyuncu, sahnede yer almanın kendisini çok geliştirdiğini ifade etti.

Sinema veya tiyatrodan dizilere oyuncu geçişleri yapılması veya bir mankenin oyunculuk yapmaya başlaması çok tartışılan bir konudur. Taner Ölmez, ‘Bir kişinin oyuncu olması için okul okuması mı gereklidir yoksa okul okumadan da oyuncu olunur mu?’ sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bence, asla ve asla okul okumak gerekli değil. Kimin ne yapabileceğini, kimin cevher olacağını, kimin kiminle ateş olup ne çıkartabileceğini hiç bilemezsin. Benim 4-5 yıldır gittiğim berber, içindekini çıkartıp bir Hamlet oynar, bilemezsin. O manken, o müzisyen… Herhangi bir meslekten bu işi yapamaz diye bir kanun yok. Bu işin 4-5 yıl okuyanından daha iyi iş yapabilir. Okul okuması iyi bir şey. Hiçbir şeyi kafası almasa bile 4 yıl boyunca tiyatro ortamının içinde bulunacak. Bu şansı var. Ona bilgi geliyor. Konservatuvarda olduğu için bilgi alışverişi oluyor. Ben okullarda sihirli değnek olup, 4 yıl sonunda seni oyuncu ilan ettiği bir durum yok. Hiç de olamayabilirsin. Okul okumadan da gıpta ile bakılan bir oyuncu da olabilirsin. Okulun çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Önemsiz olduğunu da söylemek istemiyorum:”

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.