Ana sayfa Dizi Haberleri Med Yapım Türkiye’nin köklü ailelerinden Şakir Paşa ailesini dizi yapıyor!

Med Yapım Türkiye’nin köklü ailelerinden Şakir Paşa ailesini dizi yapıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bugüne kadar birçok başarılı diziye imza atan Med Yapım yine bomba gibi bir projeyle gelmeye hazırlanıyor. Med Yapım, Türkiye’nin en köklü ailelerinden biri olan Şakir Paşa Ailesi’nin hikayesini dizi haline getiriyor.

Bugüne kadar Güllerin Savaşı, Kadın, Bizim Hikaye, Sadakatsiz gibi çok başarılı dizileri izleyiciyle buluşturan Med Yapım imzasını taşıyan Yasak Elma, beş yıldır kış sezonunda Fox TV ekranında başarıyla yoluna devam ediyor. Med Yapım çok yakında yine çok iddialı bir diziye imza atmaya hazırlanıyor.

Med Yapım, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’nin en köklü ailelerinden biri olan Şakir Paşa ailesinin hikayesini dizi haline getireceğini duyurdu. Med Yapım yaptığı paylaşımda dizinin senaryosunun Hande Altaylı tarafından kaleme alınacağını belirterek şöyle yazdı:

Med Yapım Türkiye’nin köklü ailelerinden Şakir Paşa ailesini dizi yapıyor! 7

“Her bir ferdi sanatın öncülerinden olan Şakir Paşa Ailesi; Halikarnas Balıkçısı adıyla Bodrum’u bugünkü ününe kavuşturan Cevat Şakir Kabaağaçlı, modern resmin ustası Fahrelnisa Zeid, ilk Türk gravür sanatçısı Aliye Berger ve ilk Türk seramik sanatçısı Füreya Koral’ın bulunduğu sıra dışı bir aile. Medyapım’ın, bu önemli isimlerin olduğu bir ailenin iniş çıkışlarla dolu hayat öykülerinin Hande Altaylı tarafından kaleme alındığı yeni dizisi çok yakında dijital platformda!”

Şakir Paşa ailesinin hayatını anlatan kitap, ailenin bir ferdi olan Şirin Devrim tarafından kaleme alınmıştı. Şakir Paşa Ailesi isimli kitapta ailenin tarihinden Osmanlı’nın son dönemleri ile Kurtuluş Savaşı’nı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarını kapsayan bir kesit sunuluyordu.

Kökleri Osmanlı İmparatorluğu’na kadar dayanan Şakir Paşa Ailesi’nin bilinen en büyük ismi Mehmet Şakir Paşa Osmanlı tarihçisi ve devlet adamıydı. Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevad Şakir Kabaağaçlı’nın babası olan Mehmet Şakir Paşa’nın ailesinden ressam Fahrelnisa Zeid, gravür sanatçısı Aliye Berger, ressam Nejad Devrim, tiyatrocu Şirin Devrim, seramik sanatçısı Füreya Koral gibi Türkiye’nin çok önemli isimleri çıkmıştı.