Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor… İzlemeden önce mutlaka okuyun!

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor… İzlemeden önce mutlaka okuyun!

tarafından zk zk

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 15

MEHMED’İN FEDAİSİ DELİBAŞ

Bugüne kadar yer aldığı projelerle izleyicisinin haklı beğenisini kazanan ünlü oyuncu, yılın merakla beklenen projesinde; Mehmed’in fedaisi Delibaş rolünde. Delibaş, canını Mehmed’e adamış, onun uğrunda ölüp, öldürecek tabiri caizse bir cengaver.

Yayınlanan tanıtımlarla seyircide büyük beğeni ve sempati uyandıran Uygun, yeni imajı ile de çok beğenildi.
Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 16
BÜŞRA DEVELİ
Eleni

Mega Dük Notaras’ın kızı olarak en büyük hayali günün birinde Bizans’ın önemli mimarlarından biri olmak iken siyasi sebepler nedeniyle Şehzade Orhan’la evlenmeye zorlanır. Konstantinopolis’ten Edirne’ye doğru başlayan yolculuğu Sultan Mehmed’in esiri olmasıyla son bulur. Tabii her son yeni bir başlangıçtır.

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 17

Hazal Filiz Küçüköse
Melike

Çandarlı Halil Paşa’nın kızıdır. Kendini bildi bileli Mehmed’e aşıktır. Mehmed çocuk yaşında tahttan ayrılıp Manisa’ya gönderildiğinde onu bekleyeceğine yemin etmiş, döneceği günü beklemiştir. Murad Han’ın ölmesi üzerine Mehmed yeniden tahta geçince Melike’nin de dileği gerçek olur. Ancak Mehmed eski Mehmed değildir.

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 18

Ertan Saban
İmparator Konstantinos

Bizans İmparatoru Konstantinos zeki bir komutan olmanın yanı sıra halkının sevgisini kazanmış önemli bir siyasi kişiliktir. II.Mehmed’in tahta çıkması Konstantinopolis’teki dengeleri sarsmaya başladıkça alacağı her karar Bizans’ın kaderini etkileyecektir.
Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 19

Funda Eryiğit
Evdokya

Beş yaşında ailesini kaybetmiştir. Kimsesiz kalınca Notaras sahip çıkmış, eğitip gizli teşkilata hizmet eden bir suikastçı yapmıştır onu. Keskin zekası, güzelliği zamanla onu önemli bir savaşçı haline getirmiştir. Sultan Mehmed’i öldürmesi için Edirne’ye gönderilir. Evdokya Edirne’de saraya sızacak, zamanı geldiğinde de Mehmed’in işini bitirecektir. Ancak Edirne’de, aslında kim olduğuna dair sorularına cevaplar bulmaya başladıkça içinde birtakım çelişkiler, gel gitler belirecek ve başka bir insana dönüşmeye başlayacaktır.

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 20

Toprak Sağlam
Teodora

Pontus Prensesi olarak geldiği Konstantinopolis’te Demetrios’la tanımış ve birbirlerine aşık olmuşlardır. Demetrios’tan evlenme teklifi alır, böylece Bizans Prensesi, belki de bir zaman sonra Bizans İmparatoriçesi olma şansı doğmuştur. Bunun için Demetrios’u İmparator olmaya ikna etmesi gerekmektedir. Ve tüm bunların ardında Teodora’nın bambaşka gizemli bir yüzü vardır.
Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 21
Serdar Orçin
Demetrios

İmparator Konstantinos’un kardeşi, Bizans ordularının kumandanıdır. Ağabeyine karşı içten içe duyduğu haset zamanla yeşerecek ve Bizans tahtına oturma hayalleri kurmasına yol açacaktır.

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 22

İdil Fırat
Mara Hatun

Sırbistan Prensesi Mara, 14 yaşında Sultan Murad’a siyasi evlilik amacıyla gönderilmiştir. Mara çocuk doğurmamış olsa da Fatih Sultan Mehmed’e üvey annelik yapmış ve Mehmed tarafından hep sevilmiştir. Bir hristiyan olan Mara, dinini özgürce yaşamış, baskı görmemiştir. Sultan Murad’ın ölümüyle tahta geçen Mehmed onun bilgisi ve sadakatinden her daim yaralarlanmak ister. Osmanlı’ya ve Mehmed’e olan bağlılığı Mara’yı fetihe giden yolda önemli bir figür haline getirecektir.

 

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 23

Mert Yazıcıoğlu
Korkut

Sıradan bir Yeniçeri askeriyken Veziriazam Çandarlı Halil Paşa’nın kızı Esleme’ye aşık olmasıyla hayatı tepetaklak olacaktır. Artık onun için savaş, yalnızca muharebelerde kılıç sallamak değil, aşkı için her türlü zorluğa göğüs germek olacaktır.