Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor… İzlemeden önce mutlaka okuyun!

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor… İzlemeden önce mutlaka okuyun!

tarafından zk zk

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 10

ESLEME VE KORKUT’UN İMKANSIZ AŞKI

Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin kadrosunda genç oyuncular Leyla Tanlar ve Mert Yazıcıoğlu da yer alıyor. Tanlar, Çandarlı Halil Paşa’nın küçük kızı Esleme’yi, Yazıcıoğlu ise bir yeniçeri askeri olan Korkut’u canlandıracak.

İçinde kötülük barındırmayan, temiz yürekli Esleme; zaman içerisinde gönlünü Korkut’a kaptıracak ve aşkın çaresizliği içinde kaybolacak. Korkut’un hayatı ise Esleme’ye olan aşkı yüzünden tepetaklak olacak ve kendini aşkı için her türlü zorluğa göğüs gererken bulacak. İki gencin imkânsız aşkı izleyicileri ekran başına kilitleyecek.

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 11

MEHMED’İN PAŞALARI

Osmanlı tarihinin en önemli padişahlarından biri olan, Fatih Sultan Mehmed’in hayatından esinlenerek ekrana aktarılacak olan Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde, dönemin önemli devlet adamları da izleyici ile buluşacak.

Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde; Çetin Tekindor, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan ve Kaan Çakır Osmanlı’nın paşaları olarak seyirci karşısına çıkacak. Devlet-i Aliyye’nin en önemli isimlerinden Çandarlı Halil Paşa (Çetin Tekindor), Sultan Murat Han’dan kalan vezir-i azamlık görevini Sultan Mehmed Han ile devam ettirecek ancak aynı zamanda onun her konuda en büyük engeli olacak.

Sultan Mehmed Han’ın küçüklüğünden beri yanında olan lala paşası Zağanos Paşa (Atsız Karaduman), onun amacına ulaşması için daima destek olacak ve tüm sırlarına ortak olacak. Osmanlı tarihinin gördüğü en büyük iktisatçılardan biri olan ve Zağanos Paşa ile birlikte Sultan Mehmed Han’ın lala paşalığını yapan Şahabettin Paşa (Burak Tamdoğan), Mehmed’in en büyük hayali olan İstanbul’un fethi için önemli çalışmalar yapacak.

Murat Han’ın vezirlerinden, Çandarlı Halil Paşa’ya yakınlığı ile bilinen İshak Paşa (Kaan Çakır); devletteki otoritesini, vezirliğini ve kellesini korumak için taht oyunlarında büyük riskler alacak ve kaybeden tarafta olmamak için her daim fırsat gözleyecek.

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 12
TAHTIN DİĞER VARİSİ: ŞEHZADE ORHAN

Şehzade Orhan karakterine İsmail Demirci hayat verecek. Sultan Murad Han’ın vefatından sonra tahtın bir diğer varisi ve yıllarca Bizans’ın esiri olan Şehzade Orhan, saltanat sırasının kendisine geldiğini düşünerek, her daim Mehmed ile savaşa hazır olacaktır.

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 13
LEYLA HATUN

Başarılı oyuncu Sedef Avcı, Sultan Murad’ın cariyelerinden biri olan “Leyla Hatun” karakteriyle izleyici karşısına çıkacak. Taşıdığı sır yüzünden beklenmedik kararlar alacak olan Leyla Hatun’un hikâyesi izleyenleri derinden etkileyecek.