Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor… İzlemeden önce mutlaka okuyun!

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor… İzlemeden önce mutlaka okuyun!

tarafından zk zk

Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam başlıyor... İzlemeden önce mutlaka okuyun! 7

Yeni sezonun en merak edilen Kanal D’nin dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam ilk bölümüyle ekrana gelecek.

Dizide ünlü isimlerin oynayacağı pek çok karakter yer alacak. İlk bölümde kafanızın karışmaması için sizlere kimin hangi rolde oynadığını ve karakterin konuyla bağlantılarını ortaya koyan bir içerik hazırladık.

Kenan İmirzalıoğlu’nun, Osmanlı tarihinin en önemli padişahlarından Fatih Sultan Mehmed’i oynayacağı dizi, uzun süredir heyecanla bekleniyordu. Çekimlerde yaşanan aksilikler, yönetmene değişikliği nedeniyle ekrana gelmesi uzun bir zaman alan dizi, ilk bölümüyle ekrana gelecek.

Önce dizinin genel konusu ve ilk bölümde neler yaşanacağını öğrenelim:

Sultan Mehmed Han’ın en büyük hayali Konstantiniyye’yi fethetmek… Kadim şehir yüzyıllar boyunca defalarca kuşatılmış; ama ne toplar güçlü surlarında tek bir gedik açabilmiş ne de Haliç’in devasa zinciri düşman gemilerine geçit vermiştir.

Üstelik Mehmed şehri almak istiyorsa yalnız Bizans İmparatorluğu’na ve arkasındaki Hristiyan âlemine karşı değil, devlet içindeki en büyük muhalifi kudretli veziriazam Çandarlı Halil Paşa’ya karşı da mücadele etmek zorundadır.

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ BİRİNCİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Şehzade Mehmed’i babası Murad Han’ın ölümünden sonra herkesi etkileyecek önemli bir sınav bekliyor!

Şehzade Mehmed, babası Murad Han’ın vefatından sonra tahta çıkmak üzere Manisa’dan, Edirne’ye yola çıkar. Tahtın bir diğer adayı olan Şehzade Orhan ise bu sırada Konstantiniyye’dedir.