Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Mehmet Ozan Dolunay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Mehmet Ozan Dolunay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Mehmet Ozan Dolunay, 17 Ocak 1991 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Mehmet Ozan Dolunay
Doğum Tarihi: 17 Ocak 1991
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.79 m.
Kilosu:   76 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Yeşil
Instagram: https://www.instagram.com/modolunay/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Mehmet Ozan Dolunay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Bir kız kardeşi var. 7 yaşında babasının işleri dolayısıyla Ankara’dan ayrılıp İstanbul ve  Sakarya’da yaşadı. Lisede katıldığı öğrenci değişim programı ile bir yıl Amerika’daki Cleveland High School’da eğitim aldı.

Çocukluk yılları: – Mühendislik okumayı ailesi istediği için tercih etmiş. Asıl tutkusunun mühendislik yapmak olmadığının farkındaymış ancak oyuncu olmak gibi bir hayali de yokmuş. “Fakat çocukluğumdan beri hayatımın bir yerinde hep tiyatro vardı. İlkokul, ortaokul ve lise boyunca bir sürü oyunda oynadım, taklitler yaptım. Aslında farkında olmadan, zaten içimde var olan bir tutkunun üzerine gidiyormuşum, sonradan anladım.”

Eğitim hayatı: Enka Lisesi ve Cleveland Highs High School’dan mezun oldu. Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü okurken bir yandan da Craft Oyunculuk Atölyesi’nde İpek Bilgin, Çağ Çalışkur ve Bahar Kerimoğlu gibi isimlerden oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon ekranlarına ilk kez ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ dizisi ile çıktı.

Hangi proje ile parladı? ‘Zalim İstanbul’ dizisindeki ‘Cenk’ karakteriyle dikkatleri üzerine topladı.

Kişisel gelişim: Yurt dışında gitmek istediği eğitim akademileri var, ona oyunculukla ilgili farklı yaklaşımlar kazandırabileceğine inanıyor bu sebeple oralara gitmek istiyor.

Sosyal: Set dışında sakin bir hayatı var. Boş zamanlarında bolca müzik dinleyip, spor yapıyor, farklı yerleri, insanları, hayatları görmeye ve anlamaya çalışıyor.

Düşünce yapısı: – İzlemeyi çok seviyor. Sadece film, dizi, oyun değil etrafındaki insanları da izlemeyi seviyor. “Biz insanı anlatıyoruz, bütün işimiz insana dair. Dolayısıyla aslında hayatımızın her anı mesai. Gözlem yapmak, başkalarının dertlerini dinlemek, onları anlamaya çalışmak beni inanılmaz besliyor. Kendimi anlamak da çok önemli benim için, bunun üzerine de çok düşünüyorum, okuyorum. Oyuncu Ozan’ı fiziksel olarak da beslemem gerekiyor. Çok spor yapıyorum, vücudumun sınırlarını zorlayabileceğim sporlarla uğraşıyorum. Bedenimin ve duygularımın ortak hareket etmesini sağlamaya çalışıyorum.”

Mehmet Ozan Dolunay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Proje seçiminde ilk etapta senaryonun ve canlandıracağı karakterin bir derdi olmasına, bir şeyler anlatıyor olmasına önem veriyor. “Gerçekten inanmıyorsam bir karakteri hakkıyla gerçeğe dönüştürebilmem çok zor. Dolayısıyla detaylı olarak inceleyip, altını doldurabileceğim karakterleri seçmeye çalışıyorum. Beraber çalıştığım insanlar da çok önemli tabii. Şimdiye kadar yer aldığım bütün projeler için bu konuda çok şanslı olduğumu söyleyebilirim.”

Mutluluk kaynağı: “Çok inandığım ve sevdiğim bir işin içindeyim. Bunu insanlarla paylaşabiliyor olmak çok güzel.”

Hayran olduğu kişi: Marlon Brando ve Meryl Streep ile karşılıklı oynamak isterdi.

Aşk tanımı: “Aşk tanımlanabilecek bir şey değil. En kutsal duygulardan biri, hatta belki de en kutsalı, anlatılmaz yaşanır.”

Hayata bakışı: Şaşaalı dünyalar pek hoşuna gitmiyor. Daha sade bir hayat yaşıyor. “Ama o hayatı yaşayan insanları yargılamadım. Bazı insanlar paradan, gösterişten başka şeylere değer vermiyorlar, çok acı bir durum.

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun kendini tanımaya ve içindekileri keşfetmeye dayanan bir yolculuk olduğunu düşünüyor. “Hepimizin içinde birçok farklı karakter yatar. Bunların içinde en baskın olanı da “kendim”i oluşturur. Diğer yan karakterler hayatımızda hep vardır ve oyunculukta bu yan karakterlerden çok yardım alırız.”

Kariyer planı: Birçok meslekte olduğu gibi oyunculukta da kendini geliştirmenin bir sınırı yok, ben her zaman bunu hedefliyorum. Bu durum tabi ki beni inanılmaz motive ediyor ve işime dört elle sarılmamı sağlıyor. Oyunculukta onlarca farklı teknik ve yaklaşım vardır ve ben hepsini öğrenmek istiyorum. “

Gelecek Hayali: Daha çok öğrenmek, daha çok anlamak, kendini geliştirmek istiyor. Avrupa’da oyunculuk eğitimi, Amerika’da ise kamera arkası eğitimi almak gibi planları var. “Yönetmen olacağım demiyorum ama o tarafa da çok ilgim var ve kesinlikle öğrenmek istiyorum.”

Kimlere hayranlık duyar? Christoph Waltz’un ve Johnny Depp’in yarattığı karakterler çok ilgisini çekiyor. Kevin Spacey, Benicio del Toro ve Matthew McConaughey da örnek aldığı oyuncular.

Beğendiği oyuncular? Demet Akbağ, Melisa Sözen, Erdal Beşikçioğlu, Bülent Polat, Tolga Çevik ve Olgun Şimşek.

Kadında çekicilik kriteri: Cesur kadınlara hayranlık duyar. “Bu ataerkil düzende ayakta durabilen, boyun eğmeyen, ruhunu hayatına yansıtabilen bütün cesur kadınlara hayranım.”

Doğa ile ilişkisi: Bir yerlere termosta aldığı kahveyle gidip, müzik açıp, kitabını okumak onu mutlu ediyor.

Mehmet Ozan Dolunay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Karşısındaki insanda onu en çok ne heyecanlandırır? Anlayış ve anlamaya çalışma derdi. “Karşımdaki insanda bu varsa çok heyecanlanırım. Onunla her şeyi konuşabileceğim, her şeyi anlatabileceğim ve paylaşabileceğim anlamına gelir.”

Hobileri: Fotoğraf çekmeyi seviyor ve profesyonel anlamda olmasa da arkadaş ortamında DJ’lik yapıyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020 – Zalim İstanbul /Cenk Karaçay

2018 – Darısı Başımıza/Ozan

2017 – Lise Devriyesi /Yiğit Doğrusöz

2016 – Yüksek Sosyete /Mert

2016 – Oyunbozan /Rüzgar

2015 – Tatlı Küçük Yalancılar /Barış

TİYATRO OYUNLARI

2018 Killology / Oyuncu/ Craft Tiyatro

ÖDÜLLERİ

Killology / Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2018/ “Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu”