Ana sayfa Oyuncu Biyografileri İdris Nebi Taşkan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

İdris Nebi Taşkan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

İdris Nebi Taşkan, 18 Ağustos 1997’de İstanbul’da doğmuştur. Aslen Adanalı’dır. Türk dizi oyuncusu aynı zamanda profesyonel basketbolcudur.

Adı: İdris Nebi Taşkan
Doğum Tarihi: 18 Ağustos 1997
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.90 m.
Kilosu:   81 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Mavi
Annesi: Serpil Özsavaner
Instagram: https://www.instagram.com/nebitaskannn
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

İdris Nebi Taşkan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: İkiz kız kardeşi var. Annesi ev hanımı, babasının dedesinden kalma bir oteli var. Mutsuz bir çocukluk geçirdi. “Sorunlu bir aileydi. 11 yaşındayken boşandılar. Annem çok haksızlığa uğradı. Babamla küçüklüğümden beri fazla görüşmüyorum. Annem tek başına bize bakmak zorunda kaldı.”

Çocukluk yılları: Boyundan dolayı mahallede lakabı ‘Kazma İdris’ti. “Mahalledeki popülerlik kriteri, iyi futbol oynamaktı. Ben de pek beceremezdim. Beni hep kaleye koyarlardı. Tembeldim. Tek istediğim okuldan çıkıp, evde bilgisayar oyunu oynamaktı. Sabahlara kadar oynardım, en azından onda en iyi olayım diye… Mahallede de dışlanırdım zaten. Sakar bir çocuktum.”

Eğitim hayatı: Basketbol oynarken, izlediği filmlerden etkilenip oyuncu olmaya karar verdi ve oyunculuk eğitimi aldı. “Bir gün oturdum ve Yenilmezler (Avengers/Marvel) filminin kamera arkasını izlemeye başladım. Baktım ki hiçbir şey göründüğü gibi değil; o çok ünlü aktörler de hata yapıyorlardı! Onlar da mükemmel değildi ama gülüyor ve eğleniyorlardı… Hayranlık duydum. Yaşım küçük olduğu için annemi koluma taktım ve ajans ajans dolaşmaya başladım. Oyuncu olmayı kafaya koymuştum ama eğitim almam gerektiğini de biliyordum. Tüm oyunculuk atölyelerini denedim ama hiçbiri beni eğitmeyi kabul etmedi. Şu anda Beykent Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nde eğitimime devam ediyorum.”

Hayatının dönüm noktası: Birçok dizide figüranlık yaptı. Sete her çağrıldığımda çok heyecanlanıyordu ama kamera bir türlü onu çekmiyordu. Hep görünmezdi. Bu hep böyle gidecek diye düşünüyordu.  Bu işleri bilen birkaç tanıdığa danıştığında; “Boyun uzun, senden oyuncu olmaz” cevabımı alıyordu. İnancı kırılmak üzereydi. “Spor okulunda antrenörlük yapmaya başladım. İşte her şey orada değişti! Annemin bir arkadaşı beni görmüş ve fotoğraflarımı Lale Eren ve Zeynep Günay Tan’a göstermiş. O günden sonra hayatım değişti. ‘Arkadaşlar İyidir’in başrolüne seçildim.

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimini 2014 yılında ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi ile yaşadı.

Hangi proje ile parladı? 2017 yılında,  ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisinde canlandırdığı Yasin karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

İdris Nebi Taşkan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişilik özellikleri: Hırslı, neyi yapamazsa kafaya takıyor. Özgürlüğüne düşkün. Çalışkan ve azimli.

Sosyal: En büyük hobisi spor. Boş zamanlarımda fitness yapıyor ve arada arkadaşlarıyla toplanıp aralarında basketbol maçı yapıyorlar.

Düşünce yapısı: “Sokakta birçok insan bana dizide yansıttığım karakterlerle alakalı olumlu tepkiler veriyor. Bu sayede işime daha çok odaklanıp, daha da motive oluyorum. İzleyenlerin bizimle beraber işimize sahip çıkması beni çok mutlu ediyor.”

Mutluluk kaynağı: “Benim hayatımda çocukluğumdan beri değişmeyen tek şey çocukken kurmuş olduğum dostluklar, şimdi de en yakın dostlarım… Her daim de öyle kalacaklar.”

Hayata bakışı: “Aslan burcuyum. Neyi yapamazsam kafayı takarım. Hayatımı yönlendiren de bu oldu. Futbolda kötü olduğum için hırs yaptım, futbol kulübüne girdim. Sonra basketbolla tanıştım. Zaten annem hep basketbolcu olmamı isterdi. Onda da hırsla oynadım ve sonunda milli takıma seçildim.”

İş hayatına bakışı: “Oyunculuk konusunda limitim yok: Çıplak da kalırım, sevişme sahnesinde de oynarım.”

İlk sinema filmi: Özgür Dünya/ Şevki Es, Faruk Aksoy

Rol modeli: Kıvanç Tatlıtuğ

Sosyal medya ile arası nasıl: Sosyal medyayı kullanmayı seviyor, aktif bir kullanıcı. “Tabii ki yorumları elimden geldiğince okuyorum, çünkü insanların benim hakkımda düşüncelerini önemsiyorum ve değer veriyorum. Olumlu olumsuz neler düşündüklerini görmek için okuyorum.”

Doğa ile ilişkisi: Sahil kesimlerine bayılıyor. Kafasını dinlemek istediğinde genelde sahil kesimlerinde çay, kahve içmeye gidip müzik dinliyor. Sakinlik ve huzuru tercih ediyor.

Hangi filmden etkilendi? Can Dostum / Gus Van Sant

En sevdiği kitap: Fareler ve İnsanlar/John Steinbeck

İdris Nebi Taşkan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hayattaki mottosu: Asla pes etme!

En tuhaf özelliği: Çok takıntılı.

Modayı takip ediyor mu? Marka takıntısı yok, güzel olduğunu düşündüğü her şeyi alıyor. “Kılık kıyafette konfor benim için çok önemli, rahat edebileceğim tarz, benim tarzım.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020 – Zalim İstanbul /Civan Yılmaz

2017 – Fazilet Hanım ve Kızları /Yasin

2016 – Arkadaşlar İyidir /Eren Kahraman

2015-2016 – Poyraz Karayel

2014 – Muhteşem Yüzyıl

2011- Burada Laf Çok

SİNEMA FİLMLERİ

2019 – Özgür Dünya / Tolga