Ana sayfa Foto Galeri Mehmetçik Kutül Amare dizisi oyuncularının 6 aylık büyük sınavı!

Mehmetçik Kutül Amare dizisi oyuncularının 6 aylık büyük sınavı!

tarafından ker_def

Mehmetçik Kutül Amare dizisi oyuncularının 6 aylık büyük sınavı! 7

KİMLER OYNUYOR?

Osmanlı’nın 1916’da İngilizleri bozguna uğrattığı büyük zafer olarak kayıtlara geçen Kut’ül Amare Kuşatması’nın anlatılacağı dizinin oyuncu kadrosunda, Serdar Gökhan, Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz ve İlker Aksum gibi isimlerin yer alacağını aktaran Bozdağ, dizinin İstanbul’da çekileceği bilgisini de verdi.

KUT’ÜL AMARE KUŞATMASI NEDİR, NE ZAMAN, NİÇİN BAŞLADI?
Kût’ül-Amâre Kuşatması I. Dünya Savaşı’nın Irak Cephesi’nde, İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri arasında gerçekleşmiş bir kuşatma muharebesidir. 8.000 askerden oluşan İngiliz-Hint garnizonu Bağdat’ın 160 kilometre güneyinde Kut kasabasında Osmanlı ordusu tarafından kuşatılır. 1915 yılında bu kasabanın nüfusu 6.500 civarıdır. 29 Nisan 1916’da garnizonun teslim olmasını takiben kuşatma esnasında sağ kalanlar esir olarak Halep’e götürülür.

KUT’ÜL AMARE KUŞATMASI SONUCU

İngiliz tarihçisi James Morris, Kut’un kaybını “Britanya (İngiltere) askeri tarihindeki en aşağılık şartlı teslimi” olarak tanımlamıştır. Bu yenilgi İngiliz basınında ve kamuoyunda çok büyük bir infial uyandırdı. Bunun üzerine General Lake ve General Gorringe İngiliz ordusunda görevlerinden alınmış ve yerlerine General Maude getirilmiştir.