Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Mert Fırat, 115 hamile çocuk skandalının takipçisi olacak

Mert Fırat, 115 hamile çocuk skandalının takipçisi olacak

tarafından ker_def

Oyuncu Mert Fırat, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen rezaletin mecliste tartışmaya açılmasıyla ilgili yapılacak oylamanın takip edilmesini istedi.

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 ay içinde 115 hamile çocuğun kayıtlara geçmesinin ve adli makamlardan bu durumun saklanmasına sosyal medyada büyük tepki gösterilmiş, pek çok ünlü isim sosyal medya hesapları üzerinden yaşanan bu durumu protesto etmişti. Konuya tepki gösteren isimlerden biri de oyuncu Mert Fırat olmuştu. Son dönemin başarılı isimlerinden Mert Fırat yaşananlarla ilgili ilk olarak; “İstanbul’da bir hastanede 5 aylık süreçte 115 çocuğun hamile olduğu saptandı. Bu kayıtların polise bildirilmediğini ve hazırladığı tutunakla durumu savcılığa bildiren hastane görevlisinin görev yeri değiştirildi. Sessiz kalmayalım” tweetini atmıştı.

FIRAT KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAK

Sosyal sorunlar konusunda gösterdiği duyarlılıkla dikkat çeken isimlerden Mert Fırat, hamile çocukların durumuyla ilgili yaşanan gelişmelerin takipçisi olacağını attığı bir başka tweetle gösterdi. Bu tarz konuların tartışılması için dönem dönem meclise taşındığını ancak yapılan oylamalar sonucu reddedildiğini bilen başarılı oyuncu bu defa da sonucun aynı olmaması adına uyarıda bulundu ve konuyla ilgili tweet atan isimlerin gelişmelere duyarlı olmalarını rica etti. İşte Fırat’ın konuyla ilgili o paylaşımı:

Mert Fırat, 115 hamile çocuk skandalının takipçisi olacak 7