Ana sayfa Sosyal Medya Mert Yazıcıoğlu, işletmeci olacakken nasıl oyuncu oldu?

Mert Yazıcıoğlu, işletmeci olacakken nasıl oyuncu oldu?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Rol aldığı her yapımla adından söz ettiren bir isim Mert Yazıcıoğlu. Oynadığı role ne kadar sarıldığını, onu izleyenler çok iyi görüyor. Genç kuşak oyuncular arasında parmakla gösterilenlerden birisi. Her rolüyle şaşırtmaya ve bambaşka karakterlerdeki başarılı performansı ile övgüleri toplamaya da devam ediyor.

Kendi kuşağı arasındaki pek çok oyuncu içinde yapımcıların da gözdesi durumunda. Oyunculuğu ile olduğu kadar duruşu, tavrı, samimi ve çalışkan bir kişilik olması da hayranlarının beğenisini kazanan özellikler. Bu arada uzun zamandır kendisi gibi çok başarılı bir genç kuşak oyuncu olan Afra Saraçoğlu ile beraberliği ile de sık sık gündeme gelmekte Mert Yazıcıoğlu.

Zaman zaman sosyal medyadan birlikte pozlar da paylaşan iki sevgilinin ilişkileri de kariyerleriyle birlikte emin adımlarla sürüyor. 1993 doğumlu olan Mert Yazıcıoğlu, ilk olarak Çağan Irmak’ın Dedemin İnsanları filmiyle oyunculuğa adım atmıştı.

Mert Yazıcıoğlu, işletmeci olacakken nasıl oyuncu oldu? 8

Aslında o dönemde üniversitede İşletme Bölümü’nde okuyordu Yazıcıoğlu. Ani bir kararla oyunculuğa geçiş yaptığını Lofficiel Hommes Türkiye’ye verdiği bir röportajda anlatıyor son olarak. Mert Yazıcıoğlu, hayatında aldığı en radikal kararı şöyle anlatıyor: “Bugüne kadar aldığım en radikal karar üniversitede işletme bölümünü bırakıp oyunculuk hayalimin peşinden koşmak sanırım. Bu dönem için yapacağıma inandığım ve aldığım tüm risklere değecek bir yol için elimden gelen her şeyi yaptım diyebilirim.”

Oyuncu Mert Yazıcıoğlu, hayatında aldığı en radikal kararı açıkladı! 105

Yazıcıoğlu, bir arkadaşının oyunculuk yaptığı dizi setine gidip ortamı gördüğünde oyuncu olmaya karar veriyor. Bunun için Sumru Onat’ın kurduğu Cast 33 ajansıyla ve sonrasında Ümit Çırak ile tanışarak ilk adımı atıyor. Ümit Çırak’tan 3 Mota Eğitim atölyesinde oyunculuk dersleri alan Mert Yazıcıoğlu, 2011 yılında Dedemin İnsanları filminin ardından 2012’de de Kayıp Şehir dizisinde rol alıyor.

Ancak onu şöhrete kavuşturan rol, Karagül dizisindeki Baran oluyor. 2013 yılında Fox TV’de yayınlanan bu dizi ile birlikte kariyerinde hızlı adımlarla ilerlemeye başlıyor. Umuda Kelepçe Vurulmaz, Mehmed Bir Cihan Fatihi, Bir Litre Gözyaşı, Bir Annenin Günahı, Ölüm Zamanı ve Aşk 101 dizileriyle ön plana çıkan Mert Yazıcıoğlu ayrıca İyi Oyun isimli bir filmde de oynadı.

Mert Yazıcıoğlu, işletmeci olacakken nasıl oyuncu oldu? 9

Mert Yazıcıoğlu, özellikle son dönemde Netflix için çekilen Aşk 101 dizisindeki performansı ile de beğeni topladı.
Yeni projesi heyecanla beklenen oyuncu, verdiği röportajda “Başarısız olmanın çok göreceli bir kavram olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bazen sizin deyiminizle başarısız olmak sizi çok daha iyi yollara sevk edebiliyor. O zaman sizi zamanında başarısız yapan şey aslında şu an ki başarınızı getiren şeyin kaynağı oluyor” ifadelerini kullanıyor.

Oynadığım karakteri kendime yakın hissettiğim zaman daha da korkutucu olduğunun da altını çizen Mert Yazıcıoğlu, özellikle bu durumlarda bir oyuncunun kendi hayatından yola çıkmamak için daha fazla çalışması gerektiği görüşünü savunarak şöyle devam ediyor: “Çünkü oynadığınız karakteri kendinize ne kadar yakın hissederseniz tam tersi o kadar tembelleşiyor insan. Ben bunu zaten biliyorum hissiyatı geliyor. Oysa oynayacağım karakter bambaşka bir hayatın ve öğretinin içinden geliyor olabilir.”.

Mert Yazıcıoğlu’nun ismi bir süre önce 90’lara damga vuran ABD yapımı Beverly Hills dizisinin yerli uyarlaması için geçiyor ancak henüz bir netlik yok.