Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Mucize 2 Aşk’ın Aziz’i Mert Turak’ın oyuncu olma hikayesi

Mucize 2 Aşk’ın Aziz’i Mert Turak’ın oyuncu olma hikayesi

tarafından ker_def

Son dönemin en gözde oyuncularından Mert Turak, Magazin Noteri programında, oyunculuğa nasıl başladığından aşk hayatına kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.“Mucize” ve “Mucize 2: Aşk” filmlerindeki üstün oyunculuk performansı ile tüm sinema eleştirmenlerinin ayakta alkışladığı Mert Turak, Ali Eyüboğlu ile İlkay Buharalı’nın birlikte hazırlayıp sundukları Türkiye’nin ilk YouTube canlı yayın magazin programına katıldı.

20 yıldır Şehir Tiyatroları sahnesinde birbirinden önemli roller ile seyirci karşısına çıkan Mert Turak, 3 sezondur “Karıncalar-Bir savaş Vardı” isimli tek kişilik tiyatro oyununu kapalı gişe oynuyor. Bugüne kadar da performansı pek çok ödül ile taçlandırıldı. Sinema filmi “Mucize” serisinde çıkardığı Aziz karakteri ise herkesi kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

Oyunculuğu ile tüm alkışları toplayan Turak’ın sanat hayatına atılma hikayesi, zorluklar ve komik anlar ile dolu…

İşte Turak’ın Ali Eyüboğlu ile İlkay Buharalı’ya anlattıklarından öne çıkanlar: “Benim zamanımda ÖSS vardı. ÖSS’den 120 puan almanız halinde konservatuar sınavlarına girmeye hak kazanıyordunuz. Şu kalem tek başına sınava girse o ilk baraj puanını alabiliyordu. Ancak ben iki memurun dershaneye gönderdiği bir insan olarak 117 puan alabildim. Bir sonraki denememde 145 puan aldım ve ailem sorunun gittiğim dershanede olduğuna karar verdi. Sonra yetenek sınavları maceram başladı. Sırt çantam ile sınav sınav gezmeye başladım. Sonunda özel bir üniversiteye girmeye hak kazandım. Üniversiteye gittiğimizde okul ücretinin 7500 dolar olduğunu öğrendik. Babam arabasını, annem altınlarını sattı. Ailem yazlığımızı da satmaya hazırdı ancak paramız yetişmedi. Ben de devlet üniversitesine girmek için 13 kez denedim. 13. denememde Isparta Üniversitesi konservatuar bölümüne girdim. Ama sonra yetmedi ve bir de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarını okuyup eğitimimi tamamladım” açıklamasında bulundu.

“MUCİZE 2: AŞK” İKİ MİLYON İZLEYİCİYİ GEÇERSE MASRAFINI ÇIKARACAK

Mucize 2: Aşk filminin çok tutmayacağını düşündüğünü ancak yanıldığını da belirten ünlü oyuncu: “Mahsun Kırmızıgül ile ilk başta senaryoyu konuştuğumuzda filmin devam filmi olduğu için çok izlenmeyeceğini söylemiştim. Ancak kendisi bana bunun çok başka bir film olduğunu söyledi. Senaryoyu okuduğumda etkilendim ve böyle bir rolü oynamayı çok istedim. Mahsun da film için çok masraf etti. 2 milyonu geçerse masrafını çıkaracak.” şeklinde konuştu.

BENİ HEYECANLANDIRACAK BİR SENARYO İLE İZLEYİCİLERİ ŞAŞIRTMAK İSTİYORUM

“Mucize” ve “Mucize 2: Aşk” filmlerinde geçirdiği ateşli hastalık sonrası engelli kalan Aziz’i canlandıran Mert Turak, sonrasında kendisine benzer roller geldiğini ancak benzer rollerden kaçtığını ve izleyicisini şaşırtmak istediğini söyledi.

Gelen dizi teklifleri ve yer almak istediği yeni projeler hakkında ise Mert Turak, “Tiyatrocu olduğum için bir işi sadece para ve reklam için kabul edemiyorum. O kadar yıl tiyatro okuduğum için beni heyecanlandıracak bir senaryoyla iyi projelerde yer almak istiyorum.” dedi.

MERT TURAK: ATİYE’YE HAYRAN KALDIM

Son olarak çok konuşulan Atiye dizisi ve yeni projeleri hakkında konuşan Turak, “Çok iyi bir yapım. Prodüksiyonunu, senaryosunu, her şeyini geçtim oyuncuları bu kadar oynamadan oynatmayı başarmak zor bir dozdur. Hepsinin oyunculuklarına hayran kaldım.” ifadelerini kullandı.