Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor dizisini bekleyen tehlikeler!

Mucize Doktor dizisini bekleyen tehlikeler!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz- Taner Ölmez’in mucizevi bir doktor olarak ekranda boy göstereceği Mucize Doktor dizisi, yeni sezonun en dikkat çeken yapımlarının başında geliyor.

Daha önce Kadın, Bizim Aile, Bir Aile Hikayesi gibi uyarlama dizilerde başarılı sonuçlar alan Fox TV, bu sefer de The Good Doctor isimli ünlü diziden uyarlama olarak Mucize Doktor’u ekrana taşıyor.

Dizinin önünde önemli engeller var. Beklentiler orijinaline sadık kalınarak ve otizmli Ali’nin dahili üzerinden ilerlemesi beklentisi hakim. Bu durum dizinin bir hastane dizisi olmasının ötesine geçmesini sağlayacak.

Ancak dizide Taner Ölmez’in canlandıracağı dahi doktor Ali’nin merkezinden uzaklaşması Mucize Doktor dizisi için kötü sonuçlar doğurabilir.

Özellikle tıp çevrelerinden gelecek eleştirilerin ve sağlık konusunda ciddi deneyim sahibi izleyicilerden gelecek yorumların önemi de büyük olacak. Zira, böyle hassas bir konuda dizi üzerinden yanlış sağlık bilgileri verilmesi tehlikesi bulunuyor.

Bu noktada bilimsel gerçeklikten kopmamak, ayrıntılara özellikle önem vermek, ciddi bir bilirkişi incelemesi altında sağlık konularını hazırlamak önem taşıyor.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da dizinin en büyük handikapının hastalıkların ve hastane ortamının mantıksızlaştırılması durumu olacağını belirtiyor. Şayet böyle bir durumda işin suyunun çıkması ve dizinin beklentilerin altında kalması mümkün.

Güleroğlu, diziyle ilgili yorumunda şu noktalara özellikle değindi: “Mucize Doktor’u önyargılarla yabana atmamak, içeriğindeki bilinçlendirici ayrıntılara odaklanarak bu işi değerlendirmek lazım. FOX’un uyarlama mucizesi bir kez daha işleyecek mi bilemem ama abartılara kaçmamak kaydıyla ele alınırsa ‘Mucize Doktor’ projesi bana göre yeni sezonun en kayda değer işlerinden olacak.”

Mucize Doktor dizisinde senaryoyu yazan ekibin üzerinde büyük yük olacak. 120 dakika süreli bir dizi olacağından da senaryoda yapılacak sündürmeler, hatalar, tekrarlar diziye zarar verecektir.

Mucize Doktor dizisini bekleyen tehlikeler! 8

Mucize Doktor Hakkında Detaylar:

Yapımını MF Yapım, yapımcılığını Faruk Bayhan’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan’ın oturduğu ve senaryosunu Pınar Bulut ile Onur Koralp’in uyarladığı “Mucize Doktor”un tanıtımları ilgi gördü.

Dizinin başrolünde Taner Ölmez bulunmakta… Onur Tuna, Murat Aygen, Sinem Ünsal, Özge Özder, Hazal Türesan, Bihter Dinçel, Fırat Altunmeşe, Hayal Köseoğlu, Korhan Herduran ile Reha Özcan gibi birbirinden başarılı oyuncular da kadroda yer alıyor.

Taşrada bir şehirde doğan ve babası tarafından evlatlıktan reddedildikten sonra yetimhanelerde büyüyen savant sendromlu deha Ali’nin, tıp fakültesini birincilikle bitirmesinin ardından, asistan cerrah olarak işe başladığı özel bir hastanede yaşadıklarını konu edilmektedir.

Mucize Doktor dizisini bekleyen tehlikeler! 9