Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor, Ezel, Suskunlar’a da imza atmıştı! Dizi sektörünü çalkalayan gelişme!

Mucize Doktor, Ezel, Suskunlar’a da imza atmıştı! Dizi sektörünü çalkalayan gelişme!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon ekranlarında beğeni ile izlenen dizilerden sonra dijital platformlar için çekilen yapımlar da büyük dikkat çekiyor. Netflix, Gain, Exxen, Bein Connect gibi pek çok farklı oluşum, yerli dizi sektörüne de büyük katkılar sağlayan projelere imza atmakta.

Ekrandaki dizilerde çoğu zaman aktarılamayanlar, dijital platformda daha kolay yol buluyor. Bu durum, pek çok yapımcı ve oyuncu için de avantajlı bir durum. İzleyicinin son yıllarda daha çok eğilim gösterdiği platformlar için özel olarak çekilen diziler de merak ve heyecan uyandırmakta.

Oyuncuların performanslarını göstermek için de bir alternatif bu tür platformlar. Disney Plus da bunlardan birisi ve son dönemde Türkiye piyasasındaki hızlı adımları da hem sektörü hem de izleyiciyi heyecanlandıran adımlarla gündeme gelmekte.

Pek çok başarılı diziye imza atan Ay Yapım, Medyapım, O3 Medya, OGM Pictures ve MF Yapım gibi iddialı yapım şirketleri ile de Disney Plus anlaşmalar imzaladı.

Ayrıca son dönemin dikkat çeken pek çok oyuncusu ile de imzalar atılıyor yavaş yavaş. Hatta bazı dizilerin çekimleri bile başladı. Oyuncular ve yapımcıların ardından ise Disney Plus’un bir başka dikkat çeken adımı, yerli dizilerimizin senaryolarını yazan başarılı isimlerle yeni bir sürece girmesi.

Mucize Doktor, Ezel, Suskunlar'a da imza atmıştı! Dizi sektörünü çalkalayan gelişme! 7

Bu isimlerden birisi de Ezel, Suskunlar, Mucize Doktor ve Şahmaran gibi dizilerin senaryosuna da imza atan Pınar Bulut. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın verdiği bilgiye göre Pınar Bulut, artık Disney Plus’la çalışacak ve daha önceki işleri gibi iddialı dizilerin senaryolarını yazacak.

Şu sıralar Engin Akyürek, Can Yaman, Aras Bulut İynemli, Pınar Deniz, Hande Erçel gibi isimlerin de adı Disney Plus ile anılıyor. Türkiye’deki başarılı genç isimlerle anlaşmalar yapan Disney Plus, adeta dört koldan sektöre giriş yaptı ve oyuncu ve yapımcıların ardından senaristleri de bağlama niyetinde.

Dizi piyasasına büyük bir ivme ve heyecan katan bu gelişmelerle birlikte Halit Ergenç ile Şahan Gökbakar’ın da Disney Plus için hazırlanacak projelerde yer alacağı konuşuluyor. Özellikle Nisan ayında projelerin birer birer ortaya çıkması bekleniyor…