Ana sayfa Sosyal Medya Mucize Doktor’daki ayrılığın arkasından ürkütücü bir tablo çıktı!

Mucize Doktor’daki ayrılığın arkasından ürkütücü bir tablo çıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Perşembe akşamları izleyicilerle Fox TV ekranında buluşmakta olan Mucize Doktor dizisinin ilk sezonu ile ikinci sezonu arasında ne kadar belirgin bir fark var, farkında mısınız? Taner Ölmez’in muhteşem Ali Vefa performansında bir sorun yok, dizinin oyuncu kadrosunun setteki arkadaşlığında veya ekrana yansıyan oyunculuk gösterisinde de bir sorun yok. Ancak ekran başına izleyicilerin geçmesini sağlayacak nedenler konusunda sorunlar var.

Mucize Doktor dizisi, pandemi öncesinde reyting rekorları kıran bir yapımdı. 15’li reytinglerin üzerine gören dizi, rakibi olan Bir Zamanlar Çukurova’nın o kadar üzerindeydi ki bir yarıştan bile söz edilemezdi. Ancak pandeminin ardından ikinci sezonuna başlayan dizide çok ciddi bir düşüş yaşandı. İzleyicinin önemli bir bölümü adeta diziyi terk etti, geri de gelmedi… Çünkü hikaye noktasında dizi bazı sorunlar yaşıyordu.

Merve Dizdar, Seda Bakan gibi isimlerin yapımda kısa süreli olmaları, Ali Vefa karakterinin normalleştirilmeye çalışılması, ikinci sezon başlangıcındaki anlamsız aksiyonlar derken dizi ciddi anlamda izleyici kaybı yaşadı ve bunu da durduramadılar. Zaman zaman hikayedeki heyecanın dozunun artışı, reytinglerin de bir miktar artmasını sağlıyor ama yapım 7’li seviyelere adeta çakılı kaldı.

Son gelen haberler ise pek de iç açıcı değil.. .Adil karakterine hayat veren Reha Özcan’ın projeden ayrılacağı ortaya çıktı. TV100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre ünlü oyuncu, Şubat ayının ilk haftasından itibaren veda edecek.

Mucize Doktor'daki ayrılığın arkasından ürkütücü bir tablo çıktı! 7

Dizide aslında Adil karakteri ilk sezonda çok başarılı bir konumda ve etkiliydi. Ancak ikinci sezonda pasifleştirilen bu karakterin hikayeden çıkması çok ciddi bir etki yapmayacaktır. Ancak TV100’ün haberindeki bir detay var ki, bu daha çok dikkat çekiyor.

Son dönemde reytingleri düşen dizide oyuncu kısıtlamasına gidilebileceği ifade ediliyor. Yani bir anlamda ekonomik açıdan önlem alınmaya çalışılması durumu gözleniyor.

Reha Özcan da bu nedenle mi ayrıldı bilmiyoruz, ancak ilk sezonunda reyting rekorları kıran bir dizinin bu noktaya nasıl geldiği de sorgulanmalı.

Bu ürkütücü bir tablonun da gözler önüne serilmesine neden olabilir. Zira dizi ilk sezonunda doğallığı ve samimiyeti ile izleyicinin yüreğine işledi… İkinci sezonda ise negatif karakterler ile yapım farklı bir rotaya çekilmeye çalışıldı. Yani karşıtlık yaratmak iyidir fikri üzerinden birçok hamle yapıldı. Seda Bakan, Ferda karakteri ile denendi ama iyi sonuç vermedi. Ezgi Asaroğlu da Ezo alarak hikayeye katıldı ama çok büyük bir etkisi olmadı. Son olarak Vuslat karakteriyle Zerrin Tekindor’u izliyoruz. Ancak bunun da fayda etmeyeceği kesin.

Zira ne demiştik, ilk sezon dizi doğallığı ve samimiyeti ile yüreklere girmişti. Ancak o nokta aşılalı çok oldu.

Soru şu; ilk sezonunda fırtınalar yaratan, reyting rekorları kıran, yıllarsa sürsün diye talep gören Mucize Doktor’da hangi yanlışlar yapıldı ki, izleyici yavaş yavaş başka yapımlara doğru kayıyor?