Ana sayfa Sosyal Medya Müzik dünyasının acı kaybı Timur Selçuk’un ardından Deniz Çakır’dan anlamlı veda

Müzik dünyasının acı kaybı Timur Selçuk’un ardından Deniz Çakır’dan anlamlı veda

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detya – Müzik dünyasının usta ismi Timur Selçuk’un 74 yaşında hayatını kaybettiği haberi, sanat dünyasını üzüntüye boğdu. Selçuk’un acı kaybının ardından pek çok kişi gibi ünlü isimlerden de sosyal medyadan mesajlar gelmekte.

Türk müziğinin unutulmaz ustalarından birisi olan Münir Nurettin Selçuk’un oğlu olan Timur Selçuk, müzik dünyasına unutulmaz eserler bırakarak gitti.

Bu acı kayıp ile birlikte sanatçılardan da duygularını ifade eden yorumlar ve mesajlar gelmekte sosyal medyadan. Bu isimlerden birisi de ünlü oyuncu Deniz Çakır.

Selçuk’un hayatını kaybettiği haberinden sonra Deniz Çakır, onun bir şarkısını instagram sayfasından yayınlayarak veda etti.

Çakır, kendine has ve özgün bir isim olarak nitelendirdiği Timur Selçuk için aşağıdaki paylaşımı yaptı…

Ne kıymetli kendine has olmak.. özgün olmak.. ????Hep öyle kalacaksınız sevgili Timur Selçuk…

 

TİMUR SELÇUK HAKKINDA

Beş yaşında piyano çalmaya başlayan Timur Selçuk, yedi yaşında ilk konserini vermişti. Usta müzisyen, Galatasaray Lisesi’nden mezun olmuştu. Aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne de devam etmiştir.

ÜNLÜ ŞAİRLERİN BESTELENEN ŞİİRLERİNİ SESLENDİRMİŞTİ

Selçuk, Paris’teki École Normale de Musique de Paris’te bestecilik ve orkestra yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 1975’te Türkiye’ye dönmüştür.

“Ayrılanlar İçin”, “Sen Nerdesin” ve “İspanyol Meyhanesi” gibi parçaları müzik dünyasına kazandırmıştır.

Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attila İlhan ve Nazım Hikmet’in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirmiş, 1976’da İstanbul Oda Orkestrası’nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi’ni kurmuştur.

Ankara Sanat Tiyatrosu’nda 10 yıl çalışmış, Bilgesu Erenus’un “Nereye Payidar” oyunu için besteler yapmış, Uğur Mumcu’nun Sakıncalı Piyade’sinin müziklerini yapmış, ayrıca “804 İşçi”, “Ferhat ile Şirin”, “Şeyh Bedrettin Destanı”, “Tak-Tik”, “Küçük Adam Ne Oldu Sana”, Rumuz Goncagül ve “Galilei-Galileo” adlı oyunların müziklerini yapmıştır.

“Sarıpınar 1914”, “Üç İstanbul”, “Cahide”, “Hakkari’de Bir Mevsim” gibi filmlere de fon müziği bestelemiştir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

TİMUR SELÇUK’UN ÖDÜLLERİ

Adana Altın Koza Film Festivali En iyi Müzik Ödülü (1994)
En İyi Müzik (Mavi Sürgün)

Antalya Altın Portakal Film Festivali (2003)
En İyi Müzik (Abdülhamid Düşerken)

Selçuk’un “Ayrılanlar İçin” şarkısı Fransızca da yorumlanmıştı.