Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Deniz Çakır için Gain’de yayınlanan dizisi Aslında Özgürsün’ün yeri çok başka!

Deniz Çakır için Gain’de yayınlanan dizisi Aslında Özgürsün’ün yeri çok başka!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü Oyuncu Deniz Çakır, uzun süre Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol aldıktan sonra Vurgun ve Masumiyet dizileri ile ekrana gelmişti. Ancak son iki dizisi, reytinglerin düşük olması nedeniyle erken bitti. 2021 yılının Mayıs ayında 13. bölümüyle final yapan Masumiyet’in ardından ekranlarda yok oyuncu.

Kendisini yeniden televizyon ekranlarında görmek için hayranları sabırsızlanıyor. Fakat şu ana kadar kabul ettiği bir proje yok. Bu süre içinde ise dijital platform Gain için çekilen Aslında Özgürsün isimli dizide rol aldı. 2006 yılında kaybettiğimiz ünlü yazar Duygu Asena’nın aynı isimli kitabından uyarlanan dizi, Deniz Çakır için başka bir anlam ifade ediyor.

Dizide Bade İşçil ile birlikte başrolde yer alan Deniz Çakır, oynadığı Berna karakteri ile günümüz dünyasında pek de yabancı olmadığımız bir kadına hayat veriyor. Çakır, kadın hakları savunucusu olarak hala anılan, düşünceleri konuşulan, kitapları ilgi çeken Duygu Asena’yı, kendisinin de gençlik döneminde okuduğunu, fikirlerinden etkilendiğini belirtiyor.

Ünlü yazarın hayattayken dergilerde yayınlanan yazılarını annesinin de okuduğu ve kendisinin de bu yazılardan çok etkilendiğini ifade eden oyuncu, “Bizim Kadınca dergileri seri halinde vardır. Birazcık anne – kız ilişkisi içinde, annem de o dergileri alırdı. Orada belki Duygu’yu dergi üzerinden bütün yazılarını takip etmezdim. Ancak o dergideki konumunu bilirdim, kitaplarını okurdum” diye konuştu.

Deniz Çakır için Gain'de yayınlanan dizisi Aslında Özgürsün'ün yeri çok başka! 64

Duygu Asena’nın fikirlerinden etkilendiğini anlatan oyuncu için Aslında Özgürsün dizisinde yer almasına biraz da duygusal açıdan yaklaştığı anlaşılıyor. Oyuncu, kendisini de çok etkilemiş ünlü yazarın kitabından uyarlanan dizideki rolü ile Duygu Asena’yı daha yakından inceleme fırsatı bulduğunu da anlatmakta.

Hala Asena’nın bugün de düşünce dünyası içinde bir yeri ve etkisi olduğunu kabul eden oyuncu,”Bence bugünkü Deniz’de Duygu’nun payı vardır. Bunu böyle, şundan dolayı demek zor. Ama o yaşlarda okuduğum pek çok şeyin, şu anda benzer şeyleri hala düşünüyorsam, ilk eğilimlerinin başaldığı dönemlerde beni gaza getirmiştir” dedi.

Deniz Çakır, Duygu Asena yaşasaydı ve şu anda toplumda yaşananları, kadınlarla ilgili gelinen noktayı görseydi çok üzüleceğini de ekleyerek, her şeyin daha da kötüye gittiği düşüncesini paylaşarak Duygu Asena gibi kadın hakları savunucusu düşünce yayan isimlerin ortaya çıkmamasından da yakındı.

Röportajın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz…