Ana sayfa Dizi Haberleri Ne Sen Anlat Karadeniz, ne Kadın, ne Söz, ne İstanbullu Gelin! Erkenci Kuş dizisi öyle bir rekor kırıyor ki şaşıracaksınız!

Ne Sen Anlat Karadeniz, ne Kadın, ne Söz, ne İstanbullu Gelin! Erkenci Kuş dizisi öyle bir rekor kırıyor ki şaşıracaksınız!

tarafından ker_def
Televizyongazetesi/Analiz
Sezon dizilerini izleyici çok özledi. Sen Anlat Karadeniz, İstanbullu Gelin, Söz, Çukur, Kadın, Ufak Tefek Cinayetler ve diğerleri, izleyicinin merakla ve heyecanla beklediği yapımlar.

Sezon finalleriyle takipçilerini merak içinde bırakan dizilerin yayına girmesine kısa bir süre kaldı.

Pazartesi akşamı Yasak Elma ve dün akşam (Perşembe) Bizim Hikaye dizileri yeni sezon ilk bölümleriyle ekrana geldi.

17 Eylül Pazartesi akşamından itibaren özlediğiniz o diziler teker teker geliyor.

Üstelik yeni ve birbirinden iddialı diziler de arkasından geliyor.

Bir Zamanlar Çukurova, atv’nin iddialı dizilerinden birisi. Onun da dün akşam ilk bölümü yayınlandı.

Dizilerin sezon tanıtımları haftalar öncesinden yayınlanmaya başlandı.

Her yeni tanıtımla izleyenler meraka sürüklendi ve Youtube üzerinden de binlerce kişi tarafından izlendi.

Ancak tanıtımların Youtube’dan izlenmesi noktasında çok ilginç bir gelişme yaşanıyor.

Neredeyse 2,5 aydır ekrandan uzak kalan ve ilk tanıtımları heyecanla büyük bir sabırla beklenen dizilerin izlenme sayıları pek de o kadar yüksek değil!

Kime göre derseniz, yaz dizisi olarak başlayan ve sezonda da kendisine hafta içi gün bulamayıp Cumartesi gününe kaydırılan Erkenci Kuş dizisi kadar!

Örneğin İstanbullu Gelin’in 54. bölüm tanıtımı 12 Eylül günü yayınlandı. Bu 2 gün içinde Youtube üzerinden 400 bini biraz aşan bir izlenme sayısına ulaşmış.

Ne Sen Anlat Karadeniz, ne Kadın, ne Söz, ne İstanbullu Gelin! Erkenci Kuş dizisi öyle bir rekor kırıyor ki şaşıracaksınız! 7

Aylardır sosyal medyada ‘Özledik, ailemizin bir ferdi gibi çok özledik’ nidalarının yükseldiği dizinin ilk tanıtımı ise 31 Ağustos’ta yayınlanmış ve o günden beri aradan 14 gün geçmesine karşın 1 milyon 340 bin civarında.

Atv’nin sevilen dizisi Sen Anlat Karadeniz’in yeni sezon 22. bölüm fragmanı 12 Eylül’de yayınlandı ve 2 günde 1 milyon 742 bini geçen bir izlenme oranında.

12 Eylül’de yayınlanan Çukur’un 2. sezon 1. bölüm 2. fragmanı 2 milyon 200 bini geçiyor.

Söz dizisi yeni sezon 51. bölüm tanıtımı 590 binlerde. 10 Eylül’de yayınlanmış.

Fox’un geçtiğimiz sezon çok konuşulan dizisi Kadın 33. bölüm fragmanı 426 bin kez izlenmiş, 33. bölüm 2. fragmanı 10 Eylül’de yayınlanmış ve 2 günde 91 bin izlenmede.

Yaz dizisi olarak başlayan, Demet Özdemir ve Can Yaman’ın başrolünde oynadıkları Erkenci Kuş dizisinin ise dün yayınlanan (13 Eylül) 12. bölüm fragmanı 2 milyon 467 bini geçti. Trend videolar arasında 7. sırada duruyor ancak saatler içinde ciddi bir izlenme rakamına ulaşmayı da başarıyor.

Sadece Çukur, Youtube’da trend videolarda ilk sıraya geçti. İzlenme sayısı Erkenci Kuş’un gerisinde olmasına karşın.

Bu durumun muhtemelen en büyük nedeni, sezon dizilerine izleyici henüz adapte olamadı. Televizyon izleyicilerinin büyük bölümü henüz tam anlamıyla ekran başına geçmedi. Yaz sezonunda yüksek reytingleriyle dikkatleri çeken Erkenci Kuş dizisinin etkisi hala büyük. Takipçisi diziyi kaçırmıyor.

Geri kalan izleyicinin ekran başına oturma ve dizilere geçtiğimiz sezondaki ilgiyi gösterme vakti henüz gelmedi.

Kimi TV kritik eleştirmenlerine göre 17 Eylül’de okulların da başlaması ve tatil rehavetinden çıkan izleyicinin günlük tv rutinine dönmesiyle durum değişecek. Ancak Erkenci Kuş’un her tanıtımı adeta rekor kırmaya devam ediyor.

Cumartesi yayınlanmaya başlayacak dizinin sezondaki reytingi ise şimdiden merak konusu.

İşte Erkenci Kuş’un 12. bölüm tanıtımı: