Ana sayfa Dizi Haberleri Nebahat Çehre dizilerle ilgili kararlılığını bir kez daha ortaya koydu ve adeta içini döktü!

Nebahat Çehre dizilerle ilgili kararlılığını bir kez daha ortaya koydu ve adeta içini döktü!

tarafından zk zk

Yeşilçam’ın ünlü ismi Nebahat Çehre, son yıllarda ekranlarda yok çünkü aynı rolleri oynamak istemediğini pek çok kez vurgulamasına karşın gelen tekliflerin benzer karakterler olmasından sık sık yakınıyor.

Çehre, Woman TV’de katıldığı bir programda konuyla ilgili sıkıntısını yeniden dile getirdi. Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu, Çehre’nin sözlerini köşesine taşıdı. “Beni kalıplaştırdılar” başlıklı yazısında 75 yaşındaki ünlü oyuncunun ‘Aşk-ı Memnu’, ‘A.Ş.K’, ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Kara Para Aşk’ dizilerini hatırlatarak “Hep güçlü ve şehirli kadınları oynadınız…” şeklindeki sözlere yorumunun oyunculuğunun son döneminin özeti gibi olduğunu belirtti.

Çehre “127 sinema filmim var. Her karakteri oynadım. Öyle de yapmak istiyorum. Kalıplaşmak istemiyorum” yanıtını verdi.

Koloğlu, Çehre’nin “Başka bir rol beklemeyin. Çünkü alternatifiniz yok” diyerek kalıp rollere mecbur bırakıldığı sözlerini aktararak “Ama benim başka karakterler oynamam gerekiyor” serzenişini yazdı.

Nebahat Çehre dizilerle ilgili kararlılığını bir kez daha ortaya koydu ve adeta içini döktü! 7

Sina Koloğlu, Nebahat Çehre’nin açıklamalarına şöyle devam ediyor:

“Nasıl bir kadını oynamak istersiniz?” sorusuna Çehre; “Ülkemizde birçok kadın var. Mesela Meryl Streep, rockçıyı oynuyor. Yani bakıyorum Nebahat Çehre o kalıpta, hiç değişiklik görünmüyor. Kendimden sıkıldım. Yeni bir proje yok” diyor. Çünkü o kalıpta kalmak istemiyor Çehre. Küçük bir tüyo da veriyor, “Mesela mafya ile mücadele eden kadın savcı…”
‘Zarif anne oldum’
Dünden bugüne baktığında, şöyle özet yapıyor: “Nebahat Çehre ne getirdi? Bir anne modeli çizdi ki, her rolün altına zarafet koydu. İzleyici kızmadı, akıllı buldu. Dokuz yaşında bir küçüğe, anne-babasının yanında sordum; “Niye sevdin bu filmde beni?” diye… Cevap şöyle oldu: ‘Filmin en akıllı kadını sizdiniz de ondan.’”