Ana sayfa Dizi Haberleri Nefes Nefese dizisi başarılı olmak istiyor ise neyi değiştirmek zorunda?

Nefes Nefese dizisi başarılı olmak istiyor ise neyi değiştirmek zorunda?

tarafından ker_def
Nefes Nefese dizisi Diriliş Ertuğrul ve Sen Anlat Karadeniz’i zorlayabilir mi?

Star TV’nin yeni dizisi Nefes Nefese, 1 Ağustos Çarşamba günü izleyicilerle buluştu.

İlk bölümü büyük beğeni toplayan dizinin kısa sürede hayran kitlesi oluştu.

Dizinin ikinci bölümü merakla beklenirken, sosyal medyada da önemli bir çıkış yaptığını gözlemledik.

Diziyle ilgili çoğunlukla olumlu yorumlar yer alırken, bazı eleştiriler de gelmekte.

Diziye yönelik bir eleştiri de Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici’den geldi.

Uzun süredir konuşulan, çekimleri ve fragmanı ile büyük beklentinin yaratıldığı dizide başrolleri Uğur Yücel, Şükrü Özyıldız ve Melisa Şenolsun paylaşıyor.

Star TV, diziyi Ağustos ayında başlatarak reytingini garanti etmek ve Eylül ayından yayına başlaması beklenen Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul ile rekabet edebilmeyi hesaplıyor.

Ancak Sinan Biçici’ye göre bu taktik büyük bir hata…

Biçici köşe yazısında, “Erken başlayıp reytingi garanti etme yöntemi, bu yılın modası olacak. Tabii önemli olan doğru zamanda girmek. Sıcakların bu kadar dayanılmaz olduğu, herkesin kendini sokaklara, bahçelere ve balkonlara attığı bir zamanda böyle ‘ağır’ iş koymak doğru değil bence” diyerek kanalın stratejisini eleştirdi.

“Star yönetimi neden böyle bir şey yaptı?” şeklinde bir soru yönelten Biçici, yazısını şöyle sürdürdü:

“Bizim bildiğimizi onlar bilmiyor mu? Biliyor elbet. Sezonda çarşambanın iki zorlu rakibi var, ‘Sen Anlat Karadeniz’ ve ‘Diriliş Ertuğrul’… Yani ‘Nefes Nefese’, Nefes ile Tahir’e rakip olacak önce… Yeni bir diziyi o gün başlatmak kurdu, kuzunun önüne atmak gibi bir şey. Kanal da en ‘kurt’ işini koyarak, rakiplerini zorlamayı düşünüyor. Ama riski dengelemek için diziyi onlardan erken başlatmayı düşünmüş.”

Nefes Nefese dizisi başarılı olmak istiyor ise neyi değiştirmek zorunda? 7

NEFES NEFESE VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Dizinin dünya satışının iyi olacağına vurgu yapan Biçici, “Dünyanın gözü kulağı Suriye’de iken, orayla bağlantılı bir dizi yapmak, dünyaya oynayan bir sektör için doğru hamle…” ifadesini kullandı.

İyi bir oyuncu kadrosuna sahip olan, başarılı hikayesiyle ve çekimleriyle dikkat çeken Nefes Nefese dizisinin performansı büyük merak konusu…

Özellikle Star TV’nin diziyi erken başlatma kararının doğru olup olmadığı, Ağustos ayında elde edeceği reyting sonuçları ile ortaya çıkacak.

Büyük bir emeğin harcandığı dizi, izleyicide karşılık buldu. Ancak yaz aylarında reytinglerin düşük seyretmesi gibi bir durum da söz konusu…

Sinan Biçici’ye göre dizi yurt dışında 45 dakikalık bölümleri ile iş yapabilir. Ancak Türkiye’de iş yapabilmesi için yapılması gerekenler de var.

Biçici şöyle yazdı: “Türkiye’de başarılı olması için senaryonun biraz daha sadeleşmesi gerek. Hep yazıyoruz, ilk bölümde yüksek reyting almak için hikayedeki her şey bir kerede verilmeye çalışılınca, işler karışıyor. Çoğunlukla da seyircinin takibi zorlaştığı için sonuç olumsuz oluyor. Bu hikayede iç içe geçen ilişkiler, tesadüfler, sürprizler birkaç bölüme yayılsa ve tadını çıkara çıkara anlatılsa, daha iyi olur. Herkesin emeğine sağlık, yolu açık olsun.”