Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Netflix izleyicilerini üzecek bir karar aldı!

Netflix izleyicilerini üzecek bir karar aldı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’ye 2016 yılında gelen Netflix, ilk dijital yayın platformlarından biri. Ülkemizde birçok üyesi olan Netflix, izleyicilerini üzecek bir karar aldı.

Netflix, üyelerinin hesap bilgilerini başkalarıyla paylaşmalarının önüne geçmek için harekete geçti. Geçtiğimiz haftalarda kullanıcıların hesap paylaşmalarının önüne geçecek bir çözümü test etmeye başladı. Söz konusu uygulama Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras ve Arjantin’de başladı.

Yeni çözüm kapsamında şirket, artık her bir üyeliğe eklenen yeni bir profil için ücret almaya başlayacak. Fakat bu çözüm sadece bununla sınırlı kalmayacak. Denemelerin yapıldığı ülkelerdeki kullanıcılar Netflix hesaplarına kendi evleri dışında başka bir konumdan erişmeye çalıştıklarında ekstra ücret ödemek durumunda kalacak.

blank

Netflix hesabına farklı bir konumdan erişmek isteyen kullanıcılar, 2,99 dolar karşılığında ek ‘ev’ satın almak zorunda olacak. Dijial yayın platformunun çok yakında bu uygulamayı tüm ülkelerde geçerli hale getirmesi bekleniyor.

Fiyatlarını kısa süre önce artıran Netflix Türkiye’de ücretler şöyle: Temel Plan: Aylık 37,99 TL (Tek cihaz, 480p Çözünürlük). Standart Plan: Aylık 57,99 TL (İki cihaz, 1080p Çözünürlük). Özel Plan: Aylık 77,99 TL (Dört cihaz, 4K + HDR Çözünürlük).

Türkiye’de en yaygın dijital yayın platformu olan Netflix’in Türkiye’deki üye sayısı nisan ayında 3,5 milyondan fazla olarak açıklanmıştı. Ancak 14 Haziran’da Disney Plus’ın Türkiye’de yayına girmesi ve uygun fiyatlı fırsat olanağı nedeniyle Netflix’in birçok üyesini kaybettiği iddia edilmişti.