Ana sayfa Sosyal Medya Nihat Hatipoğlu’ndan sosyal medyada işlenen günahlar için önemli yorum!

Nihat Hatipoğlu’ndan sosyal medyada işlenen günahlar için önemli yorum!

tarafından ker_def

atv ekranında yaptığı programlarla büyük kitlelere ulaşmakta olan İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, sosyal medya ortamında yapılan günahlarla ilgili Sabah gazetesindeki röportajında önemli sözler söyledi.

Aldıkları hediyeleri, yiyip içtiklerini ve nazara gelmemek için de çocuklarının görüntülerini paylaşmamalarını öğütleyen Hatipoğlu, sosyal medyada bilerek veya istemeden işlenen günahları şöyle açıkladı:

“Hakkında yanlış haber yapılan, iftiraya uğrayan ünlüler, siyasetçiler, din adamlarının hepsi ahirette alacaklı olacaktır. Bir şeyi beğenirken 10 kez düşünün. Günah sadece içki, zina, kumar değildir. Haset, insanın eliyle, diliyle işlediği günah bunlardan daha fecidir. Hz. Peygamberimiz, ‘Kişi içki içmiş olabilir, ama yalan şahitlik yapamaz’ diyor. Yalan şahitlik kamuyu ilgilendiriyor.”

Nihat Hatipoğlu’nun bir diğer önemli sözü ise insanların yaşam tarzına müdahale etme çabasına yönelikti. Hatipoğlu, bunun yanlış olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Bir insan bizim onaylamadığımız tarzda sanatçı olabilir, içki ortamında olabilir, ama o ortamı yaşayanı linç etmek doğru değil. Kimsenin paltosuna, ayakkabısına, kaşına, gözüne, kilosuna takılmayın. Herkesin hayatı kendine. İnsaflı, düzeyli, ölçülü olmak gerekir. Yanlış yapana yanlış yorum yapmak sizin tekelinizde değil, hesabını Allah’a verecek.”