Ana sayfa Sosyal Medya Oktay Kaynarca ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı eleştirenler, gerçeği yeni gördü!

Oktay Kaynarca ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı eleştirenler, gerçeği yeni gördü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Mart ayında koronavirüsün ülkemizde görülmesinin ardından dizi setlerinde çalışmalar durdurulmuştu. Ancak bazı dizilerde çalışmalar devam etti. Arka Sokaklar, Kuruluş Osman ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi diziler Nisan ve Mayıs ayında çekimleri sürdürdü ve bu durum da büyük eleştiri konusu oldu.

Hatta Oktay Kaynarca, bazı meslektaşları ile polemik de yaşadı. Oyuncu, kendilerine yapılan eleştirilere sert sözlerle karşı çıktı. Ancak birçok dizi yapımcısı sete ara verdi, oyuncular da kendilerini evlerine kapattı. Aradan geçen 3 ayın ardından normalleşme adımları ve yeniden dizi setlerinde buluşan ekipler gördük… Sonuçta pandemi devam ediyor. Hiçbir gerileme yok, yani dizi setlerinin Mart ayında başlayan seti durdurma çabası şimdilerde sorgulanıyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, bugün ekrandaki yapımların düşen reytinglerini de bu ara döneme bağlıyor… Yani setlerin durdurulması izleyicinin ekrandan kaçmasına, farklı platformlara geçmesine ve farklı yapımları tercih etmesine neden oldu. Tabii ki bu durumda en çok kazananlar dijital platformlar ile bir de Survivor ve MasterChef Türkiye gibi tv8’in iki iddialı yarışması oldu.

Sina Koloğlu, köşe yazısında şu detayı belirterek, durum hakkında sektörün görüşünü yansıttı:

2Konuştuğum sektörün deneyimli isimlerinin ortak görüşüydü. Birçok dizinin final yapması bu şekilde açıklandı. “Ortak dertleri salgın nedeniyle ara vermeleri.

Yedi ay gibi uzun bir süre oldu. Yüksek izlenme oranları vardı salgın sonrası düştü. Bir de ‘MasterChef Türkiye’ ve ‘Survivor’, iki katı reyting aldı. Bu geneli etkiledi.”

Bu durum da gösteriyor ki, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kuruluş Osman ve Arka Sokaklar dizilerinin sete devam etmesi şimdiki bakış açısında daha gerçekçi bir tavır olarak duruyor.