Ana sayfa TV Programları Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler – 11 Ekim 2018

Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler – 11 Ekim 2018

tarafından ker_def

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Hakan Akgül konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, ölüm ile ilgili bilinmesi gerekenler izleyiciye aktarıldı.Videodan bölümün tamamını izleyebilirsiniz.

Ömer Döngeloğlu, “Ölümün bir ilacı var mıdır? Ölmeyi isteyerek dua edilir mi? Ölümü istemek günah mıdır? Can çıkarken acı duyulur mu? Ölmek üzere olan kişiyi bekleyen şeyler nelerdir? Hz. Süleyman’ın ölümü Kur’an-ı Kerim’de nasıl anlatılıyor? Hz. Süleyman niçin ayakta ölmüştür? Sefer ayı uğursuzluk getirir mi?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, ölümün hayatın bir parçası olduğunu, ölüm vaktinin değiştirilemeyeceğini belirtti.

Can verirken acı hissedildiğini, bazı kişilerin ise bu acıyı hissetmediklerini söyleyen Döngeloğlu, ölümün üç şeyle geldiğini, can çekişmenin zorluğu, ölüm meleğinin görülmesi, isyankarların cehennemdeki yerlerini, iyi kulların ise cennetteki yerlerini göreceklerini aktardı.

Programda ayrıca Döngeloğlu, Sefer Ayı ve uğursuzluk ile ilgili olarak, her ayda her mevsimde bela olabileceğini, Sefer Ayı’nın uğursuz olmadığını, Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep aylarının haram aylar olduğunu açıkladı.