Ana sayfa Güncel Haberler Onur Akay zehirlendi ve hastanelik oldu! İşte sebebi!

Onur Akay zehirlendi ve hastanelik oldu! İşte sebebi!

tarafından ker_def

Ses sanatçısı Onur Akay, ünlüler dünyasında felaket tellalı olarak biliniyor.

Ünlü isimlerin ölüm haberlerini duyurması nedeniyle bu lakap kendisine verilmişti.

Onur Akay, gıda zehirlenmesi yaşadı ve hastaneye kaldırıldı.

Dün akşam bir restaurantta balık yiyen ve eve döndükten sonra ise süt içen ses sanatçısı Onur Akay, kısa süre sonra fenalaştı.

Şiddetli bulantı, kusma ve ateş yükselmesi ile titremeye başlayan sanatçı baygınlık geçirince, ailesi 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Akay’a, yapılan muayenede histamin zehirlenmesi teşhisi konuldu ve hemen midesi yıkandı. Daha sonra serum ve çeşitli ilaçlarla tedavisi süren sanatçı, geceyi hastanede geçirdi ve tedavisi devam ediyor.

BALIK YEDİKTEN SONRA SÜT İÇMİŞ!

Onur Akay’ın kardeşi Orçun Akay, “Abim Onur Akay, dün dışarıda arkadaşları ile balık yemiş. Eve geldikten sonra, yoğurt yapmak için kaynattığımız günlük sütten içmişti ve daha sonra fenalaştı. Abimin doktoru, balığın içerisinde bulunan ‘histamin’ adlı proteinin bayat balıkta daha fazla bulunduğunu söyledi. Ayrıca histamin proteini sütte de fazla miktarda bulunuyormuş. Bu yüzden bayat balık ve sütün birlikte tüketilmesi histamin zehirlenmesine neden oluyormuş. Aslında balık, süt ve süt ürünleri birlikte tüketilebilirmiş ama dikkat edilmesi gereken nokta balığın taze olmasıymış.” açıklamasını yaptı.