Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yeşilçam’ın acı kaybı! Ömercik olarak tanınan Ömer Dönmez vefat etti!

Yeşilçam’ın acı kaybı! Ömercik olarak tanınan Ömer Dönmez vefat etti!

tarafından ker_def

Duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeni ile magazin camiasında ‘Felaket Tellalı’ lakabı ile ünlenen ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Gerçek adı Ömer Dönmez olan bir dönemin efsane çocuk oyuncu Ömercik’in vefat ettiğini duyurdu. Akay, “Filiz Akın’dan Ediz Hun’a kadar çok sayıda efsane isimle rol alan ve asıl adı Ömer Dönmez olan ‘Ömercik’i 61 yaşında kaybettik. Bir süredir mide kanseri ile savaşıyordu ve maalesef yenik düştü.

Dönmez, 17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza nedeniyle de sol gözünü kaybetmişti. Arabanın gevşeyen kelebek camı vidasını sıkmak için elindeki tornavidayla çalışırken, yukarıdaki delikten bakmak isteyince kayan tornavida gözüne saplanmıştı. Daha sonra bir süre büfecilik ve taksicilik yaptı. Ömercik en son, İkinci Bahar dizisinde bir kuruyemişçiyi canlandırmıştı. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

(ÖMERCİK) ÖMER DÖNMEZ KİMDİR?

Yeşilçam'ın acı kaybı! Ömercik olarak tanınan Ömer Dönmez vefat etti! 7

1959 doğumlu Ömercik ya da gerçek adıyla Ömer Dönmez, 4 yaşında kamera karşısına geçti. 60’lı ve 70’li yıllarda 40’a yakın filmde oynadı. Her oynadığı film onu biraz daha şöhrete ulaştırıyor ve ‘Ömercik’ adı başrol oyuncularının arasına yazılıyordu. Teyze kızı Ayşecik’le birlikte oynadığı ‘Yedi Cüceler ve Pamuk Prenses’i ‘Ayşecik’le Ömercik’, ‘Hayat Sevince Güzel’ gibi yapımlar onu sinemanın adı unutulmayacak çocuk yıldızları arasına sokmuştu.

Filmlerdeki değişmez rol arkadaşı Ayşecik olarak tanınan Zeynep Değirmencioğlu ise kuzeni oluyordu.