Ana sayfa Sosyal Medya Öykü Çelik hayranlarına müjde! Oyuncu çok farklı bir projeyle geliyor!..

Öykü Çelik hayranlarına müjde! Oyuncu çok farklı bir projeyle geliyor!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Ünlü oyuncu Öykü Çelik, 2009 yılından bu yana setlerde yer alıyor ve birbirinden farklı rolleriyle de akıllarda kalan bir isim oldu.

Oyuncu, TRT’nin dijital platformunda yayınlanacak yeni dizisiyle izleyicileri 1900’lü yılların başlarına götürecek. Teşkilat-ı Mahsusa Trablus isimli dizide başrolde yer alan Öykü Çelik çekimleri  tamamladı.

Dizide ‘Leyla’ karakterini canlandıracak olan oyuncu, hikayesi Osmanlı İmparatorluğu zamanında geçen bir bir dizi için kamera karşısına geçti.

İttihat ve Terakkî Cemiyeti bünyesinde Enver Paşa’ya bağlı olarak kurulan gizli teşkilatı anlatan dizide, II. Meşrutiyet dönemi sonrası 1913-1918 yılları arasında etkinlik gösteren istihbarat ve propaganda aracı olarak kullanılan Teşkilat-ı Mahsusa’nın hikayesi anlatılıyor.

Öykü Çelik hayranlarına müjde! Oyuncu çok farklı bir projeyle geliyor!.. 8

Dizinin bazı bölümlerinin çekimleri Tunus ve Cezayir’de gerçekleştirildi. Gerçek bir ajan hikâyesini konu alan yapımın yönetmen koltuğunda Şafak Bal ve Oğuz Öztürk oturuyor.

Yapımda Ali Ersan Duru ile başrolü paylaşan Öykü Çelik daha öncede Osmanlı İmparatorluğu zamanında geçen yapımlarda rol almıştı.

Öykü Çelik hayranlarına müjde! Oyuncu çok farklı bir projeyle geliyor!.. 9

Makpeyker Kösem Sultan isimli sinema filmindeki ‘Mahfiruz’ karakteri ile 2010 yılında tarihi yapımlarla tanışan Öykü Çelik, ardından da konuk oyuncu olarak Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam isimli dizide bulundu.

Ancak Öykü Çelik’in en önemli tarihi dizi sınavı ise Diriliş Ertuğrul dizisinde gerçekleşti. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemini anlatan Diriliş Ertuğrul dizisinde ‘Sırma Hatun’ karakterini canlandıran Öykü Çelik, şimdi de imparatorluğun çöküşünün son evresinde geçen bir hikayede yerini alacak.