Ana sayfa Dizi Haberleri Pavyon kültürü, Kurşun dizisi ile ekrana yansıdı! İşin arka planında trajedi var!

Pavyon kültürü, Kurşun dizisi ile ekrana yansıdı! İşin arka planında trajedi var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Kurşun dizisine Pavyon belgeseli ile hazırlandı! BluTV platformunda çok başarılı bir belgesel var… İsmi Pavyon… Anadolu’nun birçok bölgesinde pavyon gerçeği bilinir. Birçok kişinin hayatını kararttığı da bilinen bir gerçektir. Yani trajedileri bol bir alan… Birçok kadın  çalışan da pavyona mecburiyetten başlıyor ve sonrasında da yüksek gelirler nedeniyle de vazgeçemiyor. Ancak bu işin birçok tehlikeli yanı da var.

Ankara’daki pavyonlar ise bir başkadır. Pavyon geleneği yine başkentte yaşanır ve buradaki ortam Anadolu’nun hiçbir yerinde bu denli güçlü ritüellere sahip değildir.

Aslında pavyonlara giden müşterileri de belirlidir, yani herkes pavyona gitmez.Ancak gidenler de raconu iyi bilir…Fakat şu gerçek de akıldan çıkartılmamalı; “Pavyonda yalan söylemek işin özüdür. Yalanı söyleyen de bilir, söylenen de bilir. Maksak muhabbet, o anı keyiflendirmektir o kadar…”

Peki bu bilgileri nereden öğrendik elbette ki Blu TV platformunda yayınlanan Pavyon belgeselinden…

Pavyon kültürü, Kurşun dizisi ile ekrana yansıdı! İşin arka planında trajedi var! 8

Fox TV ekranında Kurşun dizisinde Pavyon şarkıcısı Gülce rolüne hayat veren Berrak Tüzünataç da diziye bu belgeseli izleyerek hazırlandığını açıkladı.

Daha önce de pavyona gittiğini Hürriyet gazetesindeki röportajında anlatan Berrak Tüzünataç, pavyonda çalışan kadınlarla da şartlar ve mutlu olup olmadıkları konularında sohbetleri olduğunu belirtti.

Tüzünataç, “Bu rol geldikten sonra da Blu Tv’deki ‘Pavyon’ belgeselini izledim” diyerek de bu belgeselin faydasını gördüğünü belirtiyor.

Pavyon kültürü, Kurşun dizisi ile ekrana yansıdı! İşin arka planında trajedi var! 9

Sesinin güzelliğini 35 yaşında keşfeden ünlü oyuncu, bunu bir hediye olarak görüyor… Gülce karakterinin de kendisini çok heyecanlandırdığı ve Kurşun dizisiyle büyük bir tecrübe de kazanmakta olduğuna değiniyor.

Kendi sesi ile dizide şarkı söyleyen oyuncu, cesur birisi olduğunu da “Ben deliyim” ifadesiyle gösteriyor ve kendi sesi ile dizide yer almaktan da çok mutlu olduğunu dile getiriyor.

Bir de eleştirisi var, “Daha önce başka oyuncular ses rengi kendilerine benzeyenlere şarkı söylettiler. Ama ben deliyim” ifadelerini kullanan ünlü oyuncu Kurşun dizisinde Gülce’yi canlandırmak istemesinin önemli sebeplerinden birisinin de şarkı söyleme tecrübesi olduğuna işaret ediyor.

Önce korktu şarkı söyleme fikrinde ama sonra korkusundan güç alıp, şan dersleri aldı.

Şimdilerde ise Kurşun dizisinde pavyon şarkıcısı Gülce karakteri ile büyük başarı sergiliyor.