Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Payitaht Abdülhamid dizisinin senarist grubu TRT’ye yeni dizi yazıyor!

Payitaht Abdülhamid dizisinin senarist grubu TRT’ye yeni dizi yazıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında yayınlanan ve 5 sezon süren Payitaht Abdülhamid dizisi geniş bir izleyici grubunu etkileyen bir yapım oldu. Uzmanlar tarafından tarihi gerçeklerden kopuk ve bazı konuları da hatalı olarak nitelendirilse de diziyi izleyen, çok etkilenen geniş bir izleyici grubu oluştu.

Bülent İnal’ın başrolünde yer aldığı projede birçok ünlü oyunu da yer aldı ve Payitaht Abdülhamid, TRT1’nin önem verdiği işlerden birisi olarak öne çıkartıldı. Uğur Uzunok da proje için çok geniş bir araştırma yaptığını, üzerine çok uzun zaman düşünerek hikayeyi oluşturduğunu katıldığı yayınlarda anlaşmıştı.

Payitaht Abdülhamid’in ardından Akif isimli diziyi yazan senarist Uğur Uzunok ve arkadaşlarının bir süredir yeni bir çalışma içinde olduğunun bilgisini TV100’den gazeteci Birsen Altuntaş duyurdu. Bu da TRT’nin dijital platformu için hazırlanan bir yapım olacak. Bir komedi hikayesi olarak hazırlanan dizinin ismi de Balkan Ninnisi olarak belirlendi.

Hikaye Üsküp’te geçecek. Balkan topraklarındaki Osmanlı izini yansıtacak olan projede, Üsküplü bir genç kız ile bir Türk gencinin aşk hikayesi anlatılacak. Üsküp’te çekilecek olan dizinin Osmanlı romantik komedisi havasını taşıyacağı düşünülüyor.

Uğur Uzunok ve arkadaşları ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan Akif isimli dizinin de senaryosunu yazdı. Fikret Kuşkan, Akif dizisinin başrolü için anlaşma yapmıştı. Aynı dizi ekibi tarafından biri dram diğeri, romantik komedi iki dizi geliyor.