Ana sayfa Dizi Haberleri Payitaht Abdülhamid’in Şivenaz’ı Başak Daşman, 35 bölümde 12 kişiyi zehirledi!

Payitaht Abdülhamid’in Şivenaz’ı Başak Daşman, 35 bölümde 12 kişiyi zehirledi!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi/Detay – Payitaht Abdülhamid dizisinde canlandırdığı Şivenaz karakterini oynayan Başak Daşman, diziyle ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

TV100 kanalında Ceren Akdağ ile Bayram Özel’e katılan Başak Daşman, oynadığı 35 bölüm boyunca karakterinin, pek çok ilginç olaya sebep olduğunu, 12 kişiyi zehirlediğini anlattı.

Kimi zaman izleyenlerin dizide izlediklerine kızması ile ilgili bir soruya da yanıt veren Başak Daşman, “Tarihle ilgili biraz bilgisi olan ya da bilgi edinmek isteyen insanları kızdırabiliyor bazen. Çünkü tam olarak tabi ki tarihte olduğu gibi değil” diyerek dizideki pek çok olayın kurgu olduğunu ifade etti.

“Şöyle basit bir şey düşünün bir bölüm 2 günde geçiyor. 2 gün içinde 8 kişi yaralanıyor, 3 bomba patlıyor, 12 kişi birbirine yalan söylüyor, korkunç bir şey! Bir insanın 2 günde hayatında böyle bir şey olma ihtimali var mı? Demek ki zaten yok öyle bir gerçek ama bazen tabii önemli kararlar da veriliyor” diye konuşan Başak Daşman, tarihin dizilerden öğrenilmeye çalışılmasının yanlışlığına değindi.

Payitaht Abdülhamid'in Şivenaz'ı Başak Daşman, 35 bölümde 12 kişiyi zehirledi! 7

Dizinin başında zaten ‘esinlenilmiştir’ notunun düşüldüğünü ancak izleyicinin dizideki her şeyi gerçek sanıp bunlara inanmasının doğru olmadığını belirten Daşman, “Seyirci izleyip gerçekten Abdülhamid’in bunları yaptığına inanıyor. Esinleniliyor. Çünkü değil öyle bir gerçeklik anlatmıyor dizi. O yüzden böyle beklentisi olmasına da gerek yok insanların. Ne bu kadar kızılmasına gerek var, ne de tarihi diziden öğrenmek gibi bir şey olamaz tabii ki” diye konuştu.

4. sezonda yeni bir kötü kadrosuyla dizinin geleceğini de belirten Başak Daşman, 35 bölüm boyunca rol aldığı dizide Şivenaz’ın, 12 kişiyi zehirleyip öldürdüğünü, pek çok olaya, yaralamaya ve bombalamalara sebep olduğunu da aktardı.

Başak Daşman’ın açıklamalarını videodan izleyebilirsiniz…