Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Pelin Karahan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Pelin Karahan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Pelin Karahan, 6 Ekim 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu ve sunucu.

Adı: Pelin Karahan
Doğum Tarihi: 6 Ekim 1984
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.60 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Mavi
Eşi: Bedri Güntay
Çocuğu: Ali Demir Güntay, Can Eyüp Güntay
Kardeşleri: Bir kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/pelinkarahan/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Pelin Karahan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Anne tarafı Arnavut göçmeni, anne ve babası o çok küçükken ayrıldı. Annesinin ikinci evliliğinden olma bir kardeşi var. 24 Haziran 2014 tarihinde Adile Sultan Sarayı’nda iş adamı Bedri Güntay ile evlendi. Çiftin, Ali Demir ve Can Eyüp adında iki oğlu var.

Çocukluk yılları: Anne ve babası ayrıldıktan sonra, teyzeleri, anneannesi ve annesiyle birlikte büyüdü. “Çok mutlu bir çocuktum, mutlu bir ailede büyüdüm. Ankaralıyım. Oradaki dostluklar, çocukluktan gelen arkadaşlıklar çok daha başka. Prenses gibi baktılar bana. Anneannem olsun, teyzelerim olsun. Tek çocuktum ama tek çocukluğun yalnızlığını hiç hissetmedim. Başımızda erkek yoktu. Etrafınızda bir erkek figürü yoksa insanların size bakışı farklı oluyor. Çok daha kolay yaklaşılabilir olduğunuzu düşünüyorlar. Bu nedenle her zaman daha temkinli olmam ve kendimi korumam gerekiyordu. Bu duruma birdenbire gelmedim. Kiramı nasıl ödeyeceğimi düşündüğüm zamanlar oldu. Okuldan itibaren tek başıma mücadele ettim. Çalışıp kendi paramı kazandım. Kimseden yardım almadım. Geri dönüp baktığımda şimdi kendime ‘Aferin, iyi ki sabretmişsin, iyi ki çalışmışsın, iyi ki beklemişsin’  diyorum. Hep ‘İyi ki’lerim var. Kazandığım paraları iyi değerlendirebilmişim. Eskiden oyuncu olmak gibi bir hayalim yoktu ama bir an önce para kazanmak, hayata atılmak, aileme bakmak gibi bir derdim vardı. Onu da çok şükür fazlasıyla yaşadım.”

Eğitim hayatı: Ankara Arı Koleji’nde İlkokulu okudu. Ortaokulu Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulunda ve Ödemiş İlköğretim Okulunda bitirdikten sonra Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesinden mezun oldu.
Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Turizm İşletme Bölümü’nde okudu.

Hayatının dönüm noktası: Okul yıllarında, ünlü olacağı, namının Arap ülkelerine kadar yayılacağı aklının ucundan bile geçmezdi! Zaten oyunculuk gibi düşüncesi de yoktu. “Annem alaylı olarak içmimarlık yapıyordu. Kendi yağımızda kavruluyorduk. Eskişehir’de ‘Turizm Otel İşletmeciliği’ okudum. Yaz aylarında hep çalıştım. Mezun olduktan sonra da tek başıma İstanbul’un yolunu tuttum. Tutunmak çok zor oldu. Hemen kafamı çalıştırıp bir işe girdim. Ardından bazı reklam görüşmelerine gittim. İlk reklam filmimi evde, televizyon karşısında ‘Acaba ne zaman çıkacak’ diye beklemiştim. Sonra ‘Kavak Yelleri’ geldi ve oyunculuk başladı.”

Oyunculuğa ilk adım: Aynı zamanda oyunculuğa ilk adımını da attığı ‘Kavak Yelleri’ dizisinde canlandırdığı ‘Aslı Zeybek’ karakteri ile popülerliği yakaladı.

Kişilik özellikleri: Doğal, sakin, kendi halinde, azimli “Ben hep azimliydim, hep çalıştım ancak hiçbir zaman hırslı değildim. Şanslıydım da. Hayat epey cömert davrandı bana, haksızlık etmeyeyim. Ben zoru başardım. Hayat standardımı kendim oluşturdum. Hırslı değil ama azimliydim. Çok çalışıp sabrettim. Kimsenin yoluma çıkmasına izin vermedim. Ve bütün bunları tek başıma yaptım. Bu konuda mütevazı olamayacağım, kendimle gurur duyuyorum.”

Kişisel gelişim: Pasta yapımına meraklı, bununla ilgili çok fazla kursa gitti, ileride küçük bir fırın yada pastane açmak istiyor. “Çok fazla kursa gittim, bir pastanede çalıştım. ‘Muhteşem Yüzyıl’da oynarken 5-6 ay kadar Ulus’ta butik bir pastanede staj yaptım. Orada çok güzel şeyler öğrendim. Mesela çok güzel tiramisu, brownie, turta, panna cota tariflerim var. Daha çok mutfakta bir ticari işletmenin nasıl olduğunu, bir restoranda brownie istendiğinde ne hızda yetiştirilmesi gerektiğini öğrendim. Büyük kalıplarla tereyağı ve un geliyor, faturası, irsaliyesi ve müşteri. Yerinde öğrenmek istedim, çok da keyifli oldu. Gelenler çok şaşırıyordu. Adam tereyağı getiriyor, ‘Abla ben seni bir yerden tanıyorum’ diyor. Müşterilere servis yaparken de çok şaşırıyorlardı.”

Düşünce yapısı: Ünlü olmak hayatında pek bir şey değiştirmedi. Asıl değişimin bir kadın olarak 30 yaşından sonra olduğunu düşünüyor.  “Düşüncelerin yapısı, hayata bakışın, kuralların, önceliklerin değişiyor. Benim görüştüğüm arkadaşlarım da hala aynıdır. Üniversiteden en yakın arkadaşlarım da değişmedi. Bu biraz da yetiştirilme tarzıyla ilgili sanıyorum. Ailem beni nasıl yetiştirdiyse ben öyleyim. Ünlü olmanın bende karşılığı bu anlamda yok. Başka bir meslek de yapsam gene ben aynı ben olurdum bence. Ağırbaşlı değilim ama hep kontrollüyüm. Acayip otokontrolüm vardır. Evde de öyleyim. Beni öyle saçma sapan, uçuk kaçık organizasyonlarda, projelerde, hareketlerde göremezler. Yapı olarak öyleyim. Arıza yönüm yok mu, var. Diyelim iyi bir yemek yemediğim zaman gittiğimiz yerde suratım düşer ama büyük hareketlerim yok hiçbir zaman. Benimle hayat kolay ya, sıkıntı çıkarmam.”

Mutluluk kaynağı: Hayallerinin beklediğinin çok üzerinde olmasından mutluluk duyuyor. “Hiçbir zaman öyle büyük hayaller kurarak başlamadım bu mesleğe. Akışına bıraktım. Biraz tesadüfi oldu. Doğru insanlarla denk gelince ise her şey yerini buldu. Hayal etsem böylesini hayal edemezdim. Bundan daha iyisi olamazdı. O yüzden çok da mutluyum.”

Aşka bakışı: “Evlenip bir de çocuk sahibi olunca aşkın ateşi sönmüyor aşk devam ediyor ama daha çok güvene dönüşüyor. Mesela artık eşime  danışmadan bir şey yapmam. Bedri’nin güvenlik ve temizlik şirketleri var, uzun yıllardır onları yönetiyor. Ticari zekâsına güvenirim. Fikirlerine ihtiyaç duyarım.”

Hayata bakışı: Mesleği, hayatını, duruşunu etkilememiş  ama çocuk sahibi olmak etkilemiş. Çocuklardan sonra daha hızlı, öngörülü ve sabırlı olmayı öğrendi, “Eskiden bir an önce her şey olsun, bitsin isterdim, şimdi öyle değil. Kendi kendinizi de eğitmiş oluyorsunuz çocuğunuz olunca, anne-çocuk birlikte büyüyorsunuz. ünlü ve göz önünde biri olarak, insanlara iyi örnek olmanın iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Yanlış bir şey yapmamak önemli.  Anne olarak ise iyi evlatlar yetiştirmek gibi bir misyonumuz var. Son zamanlarda özellikle insan buna dikkat ediyor; erkek evlat yetiştiriyorsanız, onların ileride kadınlara olan davranışları sizin ona verdiğiniz ahlak ile doğru orantılı olacak. Kendi içimde bir misyon olarak, düzgün erkek evlatlar yetiştirmek var.”

İş hayatına bakışı: Bugüne kadar karşısına çıkan fırsatları iyi değerlendirdiğini düşünüyor. Doğru işi doğru projeyi kabul etmek gibi. “’Kavak Yelleri’ projesine görüşmeye gitmeseydim o gün, ki gitmeme ihtimalim de vardı, her şey daha farklı olabilirdi. Hayat. Şans da var tabii işin içinde. Şu anda iyi bir yerde olduğumu düşünüyorum; çünkü iyi işler yaptım. Artık çok kısa süre içinde projeler başlıyor ve bitiyor; benim içinde bulunduğum projelerin ise hepsi çok uzun solukluydu. Uzun süre ara vermediğim halde 10 yıl içinde az sayıda projede bulundum. Bu da demek oluyor ki, uzun süreli işlerde var olmuşum.  Ama öpüşme ve sevişme sahnelerine karşı mesafeliyim, oynamam! Anne olduktan sonra böyle sahnelerde bulunmamayı tercih ediyorum. Tabii ki daha yapamadığım, yapmadığım, yapmak istediğim şeyler var.”

Kariyer planı: Kariyeri açısından ilk fırsatta bir sinema filmi yapmak istiyor. Kariyer planlamasını tek başına yapmıyor, ekibi var; yeri geliyor ailesine de danışıyor. “Ama şöyle de bir şey var, ilk senaryoyu okuduğunuzda gözünüzde canlanması. Karakterini hissetmek, senaryonun inandırıcılığı çok önemli. Şu an okuduğum bir işte öyle oldu. Mekan, sahne, her şeyi canlandırdım. Tonlamamı bile yaptım. İlk hissiyat önemli, ama bunun sonrasında tutmayabilir de. Biraz kısmet işi. Çok çalışmak da işin gerçeği.  Dizi yaparsam çocuklarıma yeterli vakit ayıramayacağım için bir dizide rol almıyorum bu dönem ancak bir oyuncu olarak bunu dememiş olmalıyım. Şartlar bu şekilde olmamalı, işimi yapabilmeliyim ama ne yazık ki olmuyor. Şu an böyle ama oyunculuk benim mesleğim. Çocuklar büyüme aşamasındayken konuk oyunculuk ya da var olan bir işte yeni bir karakter olarak yer alabilirim.”

Pelin Karahan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Gelecek Hayali: Ekranda hiç komedi yönünü gösterme şansı olmadığı için komedi yapmayı istiyor. “Beni hep ağlattılar. Dram oynadığım için insanlar komik ve mizahi tarafımı göremedi. Seyirciye bunun zıttını vermek isterim. Hobi olarak Geyşa tabloları çizmeyi seviyorum. Bir gün sergi açmayı istiyorum.  Çok fazla görmek istediğim ülke var. Başka ülkeler, milletler görmek, insanları tanımak, başka hayatları bilmek lazım. En çok istediğim şeylerden bir tanesi de bu aslında.”

Anne olduktan sonra hayatında neler değişti? Topuklu ayakkabılarla çocuğun peşinden koşma becerisi kazandı! Birçok şeyi aynı anda başarabileceğini hissetmeye başladı. Eskiden kendine çok dikkat etmezdi, şimdi beslenmesine daha çok önem veriyor.

Kimlere hayranlık duyar? Kadın komedi oyuncularından Gülse Birsel, Demet Akbağ ve Ezgi Mola’yı beğeniyor.

Doğa ile ilişkisi: Fırsat buldukça, deniz kenarında yürüyüş yapmayı seviyor.

Evde ne yapar?  Yemek yapmayı, yemeyi ve yedirmeyi çok seviyor. Rahatlamak için yemek yapıyor. “Ama bizim ev kalabalık olduğu için çocuklarla yemek yapmak keyiften çok, telaşa dönüşüyor. Tek başınayken güzel, değişik bir salata yapabilirsin, o işin rehabilite kısmı ama şu an bizde öyle olmuyor. Ev gezerken de önce mutfaklarına bakarım. Öğrencilik yıllarımda Eskişehir’deki kiralık evin bile mutfağını yaptırmıştık annemle. Mutfak samimi, güzel ve keyifli olmalı. Şimdi kendi evimde de havuza, bahçeye açılan, güneş alan bir konumda. Ada tipi mutfakları seviyorum. Zaten büyük bir evde de otursak daha çok mutfakta vakit geçiriyoruz. Mutfak sohbetlerini çok seviyorum, daha keyifli oluyor. Modern mutfakları değil, ahşap olanları severim.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Instagram’ı severek kullanıyor. “Sürekli bir şeye tweet yazmıyorum, yorum yazmayı sevmiyorum. Sadece anı paylaşmayı seviyorum. Eleştiriler elbette bana da yapılıyor ama ben gidip orada kimseye yanıt vermiyorum. Çünkü bazıları kendi hayatlarında mutsuz olup sende bir açık aramak istiyorlar. Onunla kavga edemezsiniz!”

En sevmediği özelliği ne? Çok kararsız oluşunu sevmiyor. “Önemli konularda kararlıyımdır. Çay mı içeyim yoksa kahve mi? Hayattaki basit şeyler konusunda çok kararsızım. Bu da beni çok yoruyor. Verdiğim karardan pişman olmaktan korkuyorum. O süreç beni daha çok yoruyor.”

Neye para harcar?  Modayı takip etmeyi, alışveriş yapmayı seviyor ama hiçbir zaman da sosyal medyadan aldığı çantayı, ayakkabıyı paylaşmıyor.  “Alışverişi de belli bir bütçe dahilinde yaparım zaten, asla çok uçuk olmaz. Çantaya biraz daha fazla para harcarım ama kıyafete çok harcamıyorum, daha standart takılabilirim. Kimsenin gözüne sokmak istemem; ben zaten aldığım için mutlu olurum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2007 /2011-Kavak Yelleri /Aslı Zeybek

2012 /2014 -Muhteşem Yüzyıl /Mihrimah Sultan

2011-Mavi Kelebekler

2015 /2016 -Yeter /Aylin Harmanlı

2018 -Yuvamdaki Düşman / Tülin

SUNUCULUK YAPTIĞI YAPIMLAR

Bir evde (20 dakika) (TRT Okul)

2017- Pelin Karahan’la Nefis Tarifler

ÖDÜLLERİ

2011-Medya ve Sanat Ödülleri /En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu /Kavak Yelleri

2015-BIAF-Beirut İnternational Awards Festival /En İyi Kadın Oyuncu/Muhteşem Yüzyıl