Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Engin Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Engin Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Engin Öztürk, 28 Eylül 1986 tarihinde Eskişehir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Engin Öztürk
Doğum Tarihi: 28 Eylül 1986
Doğum Yeri: Eskişehir
Boyu: 1.90 m.
Kilosu:  84 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Açık Mavi
Saç Rengi: Koyu Sarı
Annesi: Nermin Öztürk
Babası: Erdoğan Öztürk
Kardeşleri: 3 ablası var
Instagram: https://www.instagram.com/enginozturk/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Engin Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Baba tarafı Bulgaristan, anne tarafı ise Selanik göçmeni. Dört kardeşler, üç ablası var, babası asker emeklisi annesi ev hanımı. “Ben dört kadınla büyüdüm. Üç ablam ve annem dahil olmak üzere. O yüzden ben kadınların ne hissettiğini anlarım manasında kadınlarla aram iyidir. Kadınların uğradığı tacizde ne hissettiklerini de anlarım, kadınların ikili ilişkilerde sevinecekleri ve üzülecekleri noktaları da örnekleriyle gördüğüm için çocuk yaşımdan beri anlarım. O nedenler aram iyidir kadınlarla. Yoksa magazinin göstermeye çalıştığı anlamda ‘Kadınlarla aram iyidir’ cümlesi değil bu. Zaten böyle bir şeyi söylemek ya da söylememek gibi bir derdim de hiçbir zaman olmadı.”   

Çocukluk yılları: Okul yıllarında sekiz yıl voleybol oynadı. Üniversite yıllarında barmenlik yaptı. Okul boyunca devamlı çalışmak zorundaydı. Barmenliği çok isteyerek yaptı ama zevki için yapmadı. Askeri eğitim alırken bırakıp aniden oyuncu olmaya karar verdi. “11 yaşıma kadar lojmanda büyüdüm. Her karesini hatırlıyorum, çok güzel ve eğlenceli yıllardı. Çocuklar için lojmanlar oyun parkı gibidir çünkü aynı yaş grubu insanlar orada çalışıyordur ve dolayısıyla çocukları da aynı yaş civarındadır. Örneğin, biz futbol oynamaya çıktığımızda asla iki takım yapamazdık dört takım olurduk çünkü o kadar kalabalıktık. Hâlâ o yıllardan görüştüğüm arkadaşlarım var. Hayatımın o dönemini hep güzel hatırlarım.

Eğitim hayatı: Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Asker olacakken tiyatro okumaya karar verdi. 17 yaş civarında hayata dair hiçbir hayali yoktu. “Toplumun olmamı beklediği şeyler beni askerliğe götürdü ama o sıralarda canlanan hayaller, o sıralarda oluşmaya çalışan karakter bütünlüğü ‘Burada bir yanlış var’ dedi. Kendi kendime söylediğim bir şey değil bu bilinçaltımın bana aşağıdan aşağıdan ‘Engin yanlış yapıyorsun oğlum’ dediği bir şey muhtemelen. Mutsuzluğumdan anladım. Başka bir şey olmak için askerliği bırakmadım aslında. Orada olmak istemediğimi fark ettim her şeyden önce. 2008 yılında Eskişehir’de izlediğim ‘Kantocu’ adlı tiyatro oyunu sırasında, seyirci yerinde değil de sahnede olmak istediğime karar verdim. O anda hikâyede benim için bir yanlışlık olduğunu fark ettim ve kendimi; ‘Ben olsaydım şöyle oynardım’ derken buldum. Sonra da konservatuarda aldım soluğu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi’ dizisinde canlandırdığı ‘Komiser Emre’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Ağırbaşlı, olgun, mütevazı, nazik, adaletli, çalışkan.

Sosyal: Sosyal birisi ancak, her koşulda her ortama ayak uydurmak anlamında değil. İşten geri kalan az zaman içinde mutlu olduğu her alanda sosyal. Boş vakitlerimde gerçekten fiziksel veya mental olarak yorgun olduğum bir zamanda film izlemek en büyük terapim. Onun haricinde etrafımda çok sevdiğim insanlarla yaptığım herhangi bir şeyden kolay kolay sıkılmam.”

Düşünce yapısı: Hayata genelde hep gerçekçi bakıyor. Bunda ailesinin yetiştiriş biçiminin de etkisi olduğunu düşünüyor. Bir de çok duygusal. “Terazi burcuyum. Burcumun özelliğiyle bazen bir şeylerin içine düşebiliyorum. Çok enerjikken, beş dakika sonra nasıl hissedeceğimi tahmin edemiyorum. 10 tane mod varsa ve bunlardan her biri bana ara sıra uğruyorsa, bana nedense duygusal mod daha çok uğruyor.”

İlk sinema filmi: Kemal Uzun- Serdar Akar- Ahmet Karaman/ Çanakkale Yolun Sonu

Aşk tanımı: “Aşkla da ilgili bir tanımım yok. Tanımlayabildiğin bir şeyi çözmüşsündür diye düşünüyorum. Aşkı tanımlayabildiğini, tanımlayabileceğini düşünebiliyor musun? Çünkü değiştirme şansın olur. Kimlere aşık olacağını seçebilirsin tanımlayabilirsen. Ben kimyasal bir değişim olduğunu düşünüyorum sadece. Bu bizim doğru ya da yanlış diyebileceğimiz hadde bir şey değil. Evet, kimya değişiyor. Ama bu aşk için çok kitabi bir cümle. Nasıl olduğunu sorsan bilim insanları da bunu bilmiyorlar. Neden olduğunu da bilmiyorlar. Benim için kimyasal bir değişiklik.”

Hayata bakışı: Hayata pozitif tarafından bakıyor. “Bence hayattaki en güçlü gerçek; hayatımızda pozitif bakış açısının ve gülmenin her şeyi olduğundan daha kolay bir hale soktuğu. Samimi ve içten bir gülüşün karşısında hiç kimse duramaz. Bir gülüş bazen sözlerle söylenemeyecek kadar derin anlamlar ifade edebilir.”

Engin Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Oyunculukta samimiyetin birinci kural olduğu görüşünde. Şöhrete çok da aldanmamak gerektiğini düşünüyor. “Yalan söylemektir bizim işimiz ama yalanı öyle bir inanıp söylememiz gerekir ki, burada da samimiyet olmazsa olmaz. Sana bir yalan söylesem, yalan söylediğimi anladığın anda arkadaşlığımıza bir mesafe koyarsın. Dolayısıyla samimiyetimi eksilttiğimde ve yalan söylediğimde, hem arkadaş olarak hem de oyuncu olarak beni beğenmiyor hale gelirsin.  Şöhret gençlik gibi çok güzel, çok tatlı ve heyecan verici ama bir gün yaşlanacağız. Şöhret, tanınırlık adı her neyse, o an geldiğinde bitecek. Ona aldanmamak gerekiyor. Kariyerimde geldiğim nokta, sadece şans değil, hislerimin de kuvvetli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle tercihlerim de çoğunlukla hep isabetli oldu. Bütün bunların yanında çok da çalıştım doğrusu. Eli yüzü düzgün çocuk, sarışın yakışıklı çocuk durumunun altına yatmak da vardı. Ama benim için esas olan oyunculuk, dolayısıyla oraya yatırım yaptım.”

Kariyer planı: Seri katili ya da down sendromlu birini oynamak istiyor.  ama hepsinin özünde hep oynamak istiyor! “Bir kariyer planım var elbette; ‘Hollywood’da Oscar almak istiyorum’da bir kariyer planı olabilir bir insan için, ‘Sinema yapmak istiyorum’ da. Bunların hepsini yapmak istiyorum tabii ki yapmak istiyorum da arada özellikli olan hikâyeler var. Sinema biraz daha benim bakir alanım kalsın istiyorum. Allah izin verir de yarın öbür gün çocuklarım olduğu zaman çocuklarım ‘Bizim babamızın filmi’ diye kitaplıklarının bir köşesinde isterlerse yaldızlı isterlerse tozlu bir rafta saklasınlar istiyorum. O sezonda çektiğim 30 tane bölüm zaten onların elinde var. Sinemayla ilgili öyle bir düşüncem var, öz bir şey olması gerekiyor.”

Gelecek Hayali: Evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı çok istiyor, tek hayali bu ancak acelesi de yok. Doğru insan, doğru zaman geldiğinde olsun istiyor. Planlamadan seyahat etmek istiyor. Afrika onu çok cezbediyor. Yeni yer hissini seviyor. Bu hayatındaki diğer birçok ayrıntı için de geçerli, yeniyi seviyor.

Oyuncu olmasaydı ne olmak isterdi? Müzisyen olmak isterdi. “Klarnet çalıyorum zaten. Hobi olarak devam ediyorum. Piyanist olmak isterdim. Bu da sanırım değişik bir yetenek ve süreç gerektiriyor.”

Kimlere hayranlık duyar? Güzelliği ile değil belki ama hikâyesiyle onu çok etkileyen tek kadın Mata Hari. Onunla tanışmak isterdi.

Kadında çekicilik kriteri: Özgüvenli kadınları güzel ve çekici buluyor. “Kadın kendine güveniyorsa bakışı, yürüyüşü, giyim tarzı dahi değişiyor. Özgüven kadının aura’sını değiştiriyor.

En çok kime güler? Kendisi gibi oyuncu olan arkadaşı Timuçin Eraslan Başgül’ün çok komik adam olduğunu ve onu çok güldürdüğünü söylüyor.  

En çok neye sinirlenir? Terazi burcunun özelliğini taşıyor, adalet duygusu çok yüksek. Adaletsizliğe, haksızlığa tahammülü yok. “Kimin hakkı ne kadarsa onu alsın, kimin hakkı neyse onu görsün istiyorum hep. Bunun aksiyle karşılaştığımda da üzülüyorum.”

Kimleri ilham verici buluyor? Akıl hastalarını. “Örneğin Salvador Dali, dünyada onun nasıl bir ressam olduğunu bilmeyen çok az insan vardır ve Dali aslında delidir. Einstein da delidir. Bizim yaşadığımız hayatın bu boyutunu yaşamayan insanlar onlar.”

Evde ne yapar? Evinin en sevdiği köşesi, iki kişilik koltuğu. “Ayağımı uzatıp, ışıkları kapatıp televizyon seyrettiğim, film izlediğim, müzik dinlediğim yer orası. Çok güzel bir köşe ve işlevsel.”

Engin Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hangi filmden etkilendi? Piyanist, The Godfather, Harry Potter ve Lord of the Rings başta olmak üzere daha birkaç tane film veya seriyi sıkılmadan defalarca izleyebilir.

 Bugüne kadar aldığın en özel hediye ne? Ablasının aldığı bir bileklik. “Hikayesi biraz bize özel bir hediye. Bir şey olur diye takamıyorum bile. Onu asla unutmam.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020-Hakan Muhafız/ Levent
2019 – Yüzleşme / Ömer Aladağ
2018 – Hakan: Muhafız (TV Dizisi)
2018 – Diriliş Ertuğrul /Günalp
2016 – Yüksek Sosyete /Kerem
2015 – Hatırla Gönül /Yusuf
2014 – Hayat Yolunda / Opr. Dr. Cem Korcan
2013/2014 – Muhteşem Yüzyıl /Şehzade Selim
2012/2013 – Behzat Ç. :Bir Ankara Polisiyesi / Komiser Emre
2010 /2012– Fatmagül’ün Suçu Ne? /Selim Yaşaran

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Biz Böyleyiz/ Gökçe

2013 – Çanakkale Yolun Sonu / Mustafa Kemal