Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Pınar Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Pınar Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Pınar Deniz, 4 Kasım 1993 tarihinde Adana’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Pınar Deniz
Doğum Tarihi: 4 Kasım 1993
Doğum Yeri: Adana
Boyu: 1.68 m.
Kilosu:  52 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: 4 kardeşi var.
Instagram: https://www.instagram.com/pinarrdenizzz/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Pınar Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Aslen Mardinli ve Arap kökenli. Adana’da doğdu, 2 yaşında İstanbul’a geldi. 5 kardeşin ortancası. “Kardeşlerimle sürekli birbirimizi koruyup kollarız. Aynı evdeyiz zaten. Güzel bir hayatım var.”

Çocukluk yılları: Çocukluğundan itibaren oyuncu olma hayalleri kurdu. Çocukluğuna dair  hafızasında, hava kararana kadar oynadığı oyunlar var. Misket, ip atlama, uzun eşek, yakar top… “ Hava kararınca saklambaç oynamaya başlardık. Annem söylenirdi, ‘İçeri gelin’ diye. Ama annemi ikna edip oynamaya devam ederdik.”

Eğitim hayatı: İstanbul Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun oldu. Craft’ta oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuk eğitiminin yanı sıra dans dersleri de aldı.

Hayatının dönüm noktası: Bir oyunculuk kursuna gitmeye başladığı sırada Gani Müjde fotoğraflarını görüp görüşmeye çağırdı. “Hayatımda ilk kez görüşmeye gittim bu yüzden ne yapılır bilmiyordum açıkçası. İlk görüşmemde seçildim. Okuma provasını hatırlıyorum da ne yapıyorum ben şu an acaba diye çok korkmuştum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2014 yılında ‘Sil Baştan’ adlı dizide canlandırdığı ‘Evrim’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Vatanım Sensin’ dizisinde canlandırdığı ‘Yıldız’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sıcakkanlı, doğal, sempatik, çalışkan.

Düşünce yapısı: Ünlü olmaktan çok iyi bir oyuncu olmak istiyor. Şöhretin korkunç bir şey olduğunu düşünüyor. “Ne kadar tutunursan gittiğinde de o kadar yaralanırsın. O kafaya gireceğim diye çok korkuyorum. Değişeceğimi düşünmüyorum ama ihtimali bile çok korkutucu.”

İlk sinema filmi: Mert Baykal/ Kardeşim Benim 2

Pınar Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayran olduğu kişi: Halit Ergenç’e hayranlık duyuyor ve onunla aynı dizide oynama şansını yakaladığı için kendisini mutlu hissediyor. ”Ben nefes terapisine gidiyorum ve bunun yararını çok gördüm. Gerçekten içten bir şey istersem oluyor. ‘Oyuncu olsaydım Halit Ergenç’le oynamak isterdim’ derdim küçükken. O da oldu. Kelimelere değil, kalpten istemeye inanıyorum. Halit ağabey tanıdığım en iyi oyuncu ve insan. İzlerken gözümü alamıyorum. Kamera kayda girdiğinde devleşiyor. Bir oyuncu bir role bu kadar mı yakışır. Set adabı anlamında da en örnek aldığım insan. Bir de çok komik.”

Hayata bakışı: “Önemli olan benim bu mesleği yapmam. Türkiye’de veya dünyada nasıl olduğu beni ilgilendirmiyor. Benim için işimi iyi yapmam, onu beslemem ve benim ondan beslenmem yeterli. Bu tamamen kendine olan özsaygınla alakalı. Başkalarıyla empati kurmana da yardımcı oluyor.”

İş hayatına bakışı: Rol seçmiyor. Karaktere inanırsa hiç tereddüt etmeden, her şeyi yapabilir. “Umurumda olmaz, saçlarımı boyarım da kazıtırım da. İlk seçmemdi. Sil Baştan.  Çirkinken güzelleşen birini oynayacaktım. Güzel görünme gibi kaygım hiç olmadı. Tereddütsüz yaptım. Şimdi de öyle. Oyuncu güzel de çirkin de görünebilmeli.  Hissetmek duygusunu çok seviyorum. Sanat dışında hissedilebilen bir meslek olduğunu sanmıyorum. İnsanların duygularını çok merak ediyorum. Meraktan doğuyor aslında. O merakı gidermek, her şeyi bilmek istiyorum. Mesleğimi yaparken aynı zamanda çok eğleniyorum. Hayatta en çok zevk aldığım şey bu şu anda. Oynamak çok güzel.  Aslında sizin oynadığınız oyunla benimkinin arasında bir fark yok. Siz nasıl saklambaç oynarken zevk alıyorsanız ben de öyle zevk alıyorum.”

Kariyer planı: Spesifik olarak bunu canlandırmak istiyorum dediği bir rol yok. Kendini aştığı farklı işlerde olmak istiyor. “Oynadığım her karakter bana bir şey öğretsin, onunla beraber değişeyim istiyorum. Kendimi tekrarlamaktan hoşlanmıyorum o yüzden çok seçici davranıyorum.”

Gelecek Hayali: Geleceğe dair, daha çok öğreneceği, seveceği ve hissedeceği yılların artmasını diliyor. “Anda kalmayı daha çok seviyorum. Geleceği planlamak kaygı oluşturacakmış gibi geliyor o yüzden plan yapmayı bıraktım. Ben çocukları çok seviyorum. O yüzden de en büyük hayalim tüm dünyada aktif olan bir çocuk kurumu kurmak.”

Hobisi: Hayal kurmayı, müzik dinlemeyi ve gezmeyi çok seviyor. “Bütün dünyayı gezmek istiyorum. Durmayı çok seviyorum. Hiçbir şey yapmadan durup hayal kurmayı. Koşturmayı hiç sevmiyorum.”

Fobisi  var mı? Küçük böceklerden çok korkuyor. “Büyük hayvanlarla hiçbir sıkıntım yok ama küçük böcekler üstümde yürüdüğünde tedirgin oluyorum.”

Hangi filmden etkilendi? Fransız Sineması’nı çok seviyor. “Hiçbir şey büyük veya şaşaalı değil. Onların sığındığı minimalizmi seviyorum. Beni daha iyi hissettiriyor. Klasik filmleri seyretmeye çalışıyorum. ‘Blade Runner’ın yeri ayrıdır benim için.

Pınar Deniz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Takip ettiği diziler? ‘Bron/Broen’, Mindhunter’,’Top of the Lake’ ve ‘Sharp Objects’.

Başucu kitabı? Eckhart Tolle’un yazdığı ‘Şimdi’nin Gücü’, ne zaman zor durumda kalsa veya kafası karışık olsa başvurduğu bir kitap.

En sevdiği yemek? Yemek yemeyi çok seviyor, hiç yemek ayırmıyor. Ancak tatlı hayatının tek düşmanı! “Bir kalıp keki yiyebilirim, zararlı olduğu için abur cubur yememeye çalışıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2014 -Sil Baştan /Evrim

2015 -Beyaz Yalan /Azra

2015- Günebakan/ Sinem

2016/2018 -Vatanım Sensin /Yıldız

2018 -Bir Deli Rüzgar/Gökçe Yücel

2020- Aşk 101 /Burcu Öğretmen

2020- Rekabet

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Kardeşim Benim 2 / Didem

2020- İnsanlar İkiye Ayrılır/ Ceren